Naslovnica Šport Goran Dragić se je vrnil z zmago nad prvaki Lige NBA

Goran Dragić se je vrnil z zmago nad prvaki Lige NBA

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski košarkarski as Goran Dragić se je po večmesečni odsotnosti vrnil na igrišče Lige NBA in skupaj s svojim novim moštvom Brooklyn Nets v gosteh premagal aktualne prvake iz Milwaukeeja.
Goran Dragić se je vrnil z zmago nad prvaki Lige NBA

Goran Dragić je v novem dresu debitiral s prestižno zmago v gosteh (foto: FB Goran Dragić)

Slovenski košarkar Goran Dragić, nekdanji kapetan slovenske reprezentance, s katero je leta 2017 osvojil naslov evropskega prvaka, se je po večmesečni odsotnosti vrnil na igrišča. Ob ponovnem pričetku tekmovanja v ligi NBA je Goran prvič zaigral v dresu svojega novega moštva Brooklyn Nets. Po odhodu iz Miamija, ne-igranju v Torontu in nekajdnevni prehodni postaji v San Antoniu je Dragić spet stopil na parket in takoj opozoril nase.

Njegovo novo moštvo Brooklyn Nets je namreč gostovalo pri aktualnih prvakih Lige NBA v Milwaukeeju, po napeti tekmi  pa je tudi zmagalo s 126:123. Goran je na igrišču prebil le 14 minut, a je igral tudi v dramatični končnici, ko je domača ekipa zaman poskušala nadoknaditi tesen zaostanek. Dosegel je 6 točk, pri čemer je zadel po en met za tri, za dva in prosti met, temu dodal še tri skoke in dve podaji.

Vrnitev Dragića je bila torej uspešna, kar je obenem tudi dobra napoved pred nadaljevanjem sezone v ligi NBA in predvsem pred končnico. Ekipa iz Brooklyna namreč tokrat ni mogla računati na prvega zvezdnika Kevina Duranta in na zadnjo okrepitev Bena Simmonsa, vseeno pa je zmagala v gosteh pri prvakih. Sicer to ni veliko presenečenje, saj so Netsi v sedanji zasedbi eno od najbolj izkušenih moštev v vsej ligi.

Povprečna starost ekipe Goran Dragića je namreč 28,1 leto, s čemer si z moštvom Utah Jazz deli drugo mesto na seznamu najstarejših ekip v ligi (medtem ko so prvi Los Angeles Lakers z okroglim povprečjem natanko 30 let). Nedvomno so Netsi letos tudi med favoriti za naslov prvakov NBA, a ostaja veliko vprašanje, ali bo ta ekipa v končnici v stanju igrati dovolj dobro v obrambi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.