Naslovnica Slovenija Google Street View avtomobili bodo spet krožili po Sloveniji

Google Street View avtomobili bodo spet krožili po Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Google Street View avtomobili se vračajo v Slovenijo. V ponedeljek, 14. marca bodo spet začeli krožiti po številnih slovenskih mestih in osveževati svoje posnetke. Enako kot drugje po svetu se namreč tudi v Sloveniji infrastruktura postopno spreminja.

Google Street View avtomobili bodo spet krožili po Sloveniji

Fukcija Street View (slovensko ‘ulični pogled’) je najbrž najbolj priljubljena funkcija aplikacije Google Zemljevidi, saj uporabniku ponuja resničen razgled, ki se na neki prometni povezavi oz. točki pokaže vozniku ali pešcu. Funkcija Street View je trenutno na voljo za več kot 200 držav našega planeta ter celo za nekatere predele Arktike in Antarktike. Vendar pa se infrastruktura marsikje spreminja in zato je potrebno podatke nenehno osveževati.

Tako se Google Street View avtomobili  v ponedeljek, 14. marca vračajo v Slovenijo, kjer bodo nato obiskali številna slovenske kraje. Poleg Ljubljane, Maribora in Kranja bodo Google Street View avtomobili tokrat krožili tudi po Kranjski Gori, Kočevju, Ptuju, Velenju, Črnomlju, Trbovljah in po številnih manjših krajih. Pri vseh snemanjih, oziroma naknadnih objavah posnetkov Google spoštuje predpise glede varovanje zasebnosti in omogoča odstranitev nezaželenih objav.

»Pred vsako objavo zbranih Street View posnetkov izvede obdelavo s posebno tehnologijo, s katero zamegli obraze oseb in registrske tablice, zato jih ni mogoče identificirati. Posnetki Street View vključujejo le javne nepremičnine in zasebna območja, za katera imamo izrecno dovoljenje za fotografiranje,« so spomnili z Googla in dodali, da je za vse uporabnike na voljo tudi enostaven postopek izbrisa posnetkov.

Pri Funkciji Street View lahko namreč uporabniki kliknejo na gumb ‘Prijavi težavo’, ki se nahaja v spodnjem desnem kotu katerega koli posnetka, ter tako zahtevajo zameglitev svoje hiše, avtomobila ali sebe, oziroma označijo katerekoli neprimerne posnetke za pregled in kasnejšo odstranitev.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.