Naslovnica Trendi Glasbeni teden v kinih z Amy Winehouse, Pearl Jam in Sugo

Glasbeni teden v kinih z Amy Winehouse, Pearl Jam in Sugo

Avtor: Spletno Uredništvo
V naslednjih 7 dneh se bo v slovenskih kinodvoranah zvrstilo 5 novosti, od tega pa bodo kar 3 glasbene. Najprej bo v sredo predvajan film o svetovni turneji Suge, v četrtek v kina prihaja zgodba o Amy Winehouse in prihodnji torek še koncert skupine Pearl Jam.
Glasbeni teden v kinih z Amy Winehouse, Pearl Jam in Sugo

Pet plakatov prihajajočih petih kino-novosti (foto: cineplexx.si)

V sredo (10. aprila) bo ob 19. uri v slovenskih kinematografih predvajan glasbeni film ‘Suga: Agust D Tour D-Day The Movie’. Suga je južnokorejski glasbenik, ki je znan pod umetniškima imenoma ‘Suga’ in ‘Agust D’, v resnici pa se imenuje Min Yoon-gi. Bil je tudi član znane južnokorejske fantovske skupine BTS, svojo prvo samostojno svetovno koncertno turnejo pa je, oz. bo zaključil s sredinim filmom.

V četrtek (11. aprila) bo spet oživela legenda o Amy Winehouse. Angleška pevka, ki je umrla od overdoze alkohola leta 2011, je imela izjemno prepoznaven glas in se je kljub svoji (pre)kratki karieri zapisala v zgodovino glasbe. Film se po njenem uspešnem istoimenskem albumu imenuje ‘Back to Black.’ Amy Winehous v filmu igra Marisa Abela, medtem ko v ostalih glavnih vlogah nastopajo še Jack O’Connell, Lesley Manville, in Eddie Marsan.

»Izjemna zgodba o vzponu Amy Winehouse do slave in nastajanju njenega prelomnega albuma Back to Black. Zgodba je predstavljena iz Amyjine perspektive in navdihnjena z njenimi globokimi osebnimi besedili. Film spremlja izjemno žensko in burno razmerje v središču enega najbolj legendarnih albumov vseh časov,« razkriva napovednik filma o pevki, katere slog petja sodi predvsem v soul-jazz sfero.

Prihodnji torek (16. aprila) pa v slovenska kina prihajajo precej bolj rokersko usmerjeni Pear Jam z originalno ponudbo. V izbranih kinih po vsem svetu bo namreč na vrsti premiera njihovega novega albuma z naslovom ‘Dark Matter’, ki bo nekaj posebnega. Nov album bodo najprej prvič predvajali v popolni temi – torej samo glasbo, nato pa bodo vse pesmi predvajali še drugič in sicer z dodanimi video-segmenti.

Prihajajoči album ‘Dark Matter’ kultne glasbene skupine iz Seattla, ki je na svetovni sceni že od leta 1990, bodo obakrat predvajali v Dolby Atmos zvočni tehnologiji, kar bo omogočilo še ‘iluzijo brezmejnega zvočnega prostora’. Skratka, gre za novo in nekoliko drugačno glasbeno doživetje, ki pa bo najbrž ljubiteljem grunge in rock glasbe ostalo v izjemnem spominu. Velja dodati, da bosta v četrtek v kinodvoranah predvajani tudi dve ne-glasbeni m novosti.

Prva bo film ‘Kri moje ljubezni’ (‘Love Lies Bleeding’). V njem se žanrsko prepletajo triler, pustolovščina in kriminalka, glavne vloge pa igrajo Ed Harris, Dave Franco in Kristen Stewart. Druga novost pa bo 5. film znane franšize ‘Ghostbusters’ – ‘Izganjalci duhov: Ledena grožnja’. Tokrat se družina Spengler vrača v slavno gasilsko hišo v New Yorku, da bi v skrivnem laboratoriju sodelovala s prvotnimi izganjalci duhov proti novi nevarnosti.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.