Naslovnica Šport Moški finale po pričakovanjih, paraodbojkarice proti Parizu

Moški finale po pričakovanjih, paraodbojkarice proti Parizu

Avtor: Spletno Uredništvo
V prvi slovenski odbojkarski ligi sta tudi v moški konkurenci postali znani imeni obeh ekip, ki bosta nastopili v finalu državnega prvenstva. Po pričakovanjih bosta to moštvi Calcita iz Kamnika in ljubljanskega ACH-ja. V ženski konkurenci se bodo za naslov državnih prvakinj pomerile Mariborčanke in Kamničanke, obe finalni seriji pa se bosta pričeli šele prihodnji četrtek, 18. aprila.
Moški finale po pričakovanjih, paraodbojkarice proti Parizu

Kamničani so pred kratkim premagali Mariborčane tudi v finalu pokala Slovenije (foto: FB OZS)

Potem, ko sta se prvi tekmi polfinala državnega prvenstva v odbojki končali z zmago domačih ekip ACH Volleya nad Panvito Pomgradom s 3:1 (18, 20, -20, 20) in Calcit Volleyja nad moštvom OK i-Vent Maribor s 3:0 (23, 11, 17), sta zmagovalca prvih tekem v gosteh dobila tudi druga dvoboja in se tako uvrstila v veliki finale. ACH v Murski Soboti ni gostiteljem ni dopustil prav veliko in na koncu je bilo 0:3 (-21, -20, – 14).

Drugo polfinalno srečanje med OK i-Vent Maribor in Calcit Volleyjem pa je postreglo s dramatično tekmo in z infarktnim razpletom. Mariborski odbojkarji so namreč dobili prvi in tretji niz, a so gostje obakrat izenačili. V odločilnem petem setu se je napet obračun dveh izenačenih ekip še stopnjeval in se spektakularno zaključil, vendar z zmago gostov. Tekma med Mariborčani in Kamničani se je po podaljšani igri končala z izidom 2:3 (16, -20, 31, -17, -15) .

Po pričakovanjih bosta tako v finalu slovenskega državnega prvenstva za moške zaigrali ekipi Calcita iz Kamnika in ljubljanskega ACH Volleya. V ženski konkurenci sta se polfinalna obračuna državnega prvenstva končala že sredi marca, za naslov prvakinj pa se bodo pomerile Mariborčanke in Kamničanke. Obe finalni seriji za odbojkarice in za odbojkarje se bosta pričeli šele prihodnji četrtek, 18. aprila.

Z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) pa je prišla še vest, da se je slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede na kvalifikacijah za paraolimpijske igre, ki jih gosti kitajsko mesto Dali, s 3:0 (12, 12, 9) premagala tudi Tajke. Tako so naše zmagale še petič zapored in potrdile uvrstitev v finale turnirja. Pred tem Slovenke jutri čaka srečanje z domačo Kitajsko, ki pa ne bo odločalo o ničemer, saj so Kitajke že uvrščene na paralimpijske igre v Parizu.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.