Naslovnica Trendi Francoski James Bond tokrat odhaja v Afriko

Francoski James Bond tokrat odhaja v Afriko

Avtor: Spletno Uredništvo
Ena od dveh kino novosti prihajajočega tedna bo francoska akcijsko-pustolovska komedija z naslovom ‘Tajni agent 117: Iz Afrike z ljubeznijo’. Gre seveda za parodijo na Jamesa Bonda, ki je hkrati tretji film iz franšize ‘Tajnega agenta 117’ in bo obenem že tretja francoska premiera v slovenskih kinematografih v mesecu juliju.
Francoski James Bond tokrat odhaja v Afriko

Vsaka podobnost s Seanom Conneryem je namerna (foto: kolosej.si)

V slovenske kinodvorane v četrtek vstopa francoska akcijsko-pustolovska komedija z naslovom ‘Tajni agent 117: Iz Afrike z ljubeznijo’. Gre za tretji film iz franšize ‘Tajnega agenta 117’, potem ko so leta 2006 posneli film ‘OSS 117: Kairo, gnezdo vohunov’ in leta 2009 še film ‘OSS 117: Izgubljen v Riu’. Film je parodija na Jamesa Bonda. V glavni vlogi, ki je poudarjena kopija lika Seana Connerya v starejših filmih Jamesa Bonda, igra francoski igralec Jean Dujardin. 

Filmska zgodba se dogaja v 80. letih prejšnjega stoletja in govori o tajnemu agentu 117, ki se imenuje Hubert Bonisseur de La Bath. Slednjega po pobegu iz ruskega ujetništva v Afganistanu najprej premestijo v računovodstvo tajne službe. Potem pa posebni agent 1001 nenadoma izgine sredi Afrike, zato Huberta pošljejo na reševalno misijo. Agent 117 pa še vedno razmišlja kot pravi francoski kolonialist in si tako sam koplje dodatne težave.

»Danes, po na videz brezkončni krizi, ki smo jo pravkar preživeli, je naloga Tajnega agenta predvsem zabavati, podobno kot komedije iz osemdesetih let, nad katerimi sem se navduševal kot najstnik. Misel, da bi jaz, sin levičarskega alžirskega Francoza, posnel satiro o reakcionarnem kolonialistu ter občinstvo povabil k uživanju v staromodnem pustolovskem filmu … vse to je dokončno premagalo moje dvome,« pa je pojasnil režiser filma Nicolas Bedos.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.