Naslovnica Šport Formula 1: Raikkonen in Leclerc bosta zamenjala sedeža

Formula 1: Raikkonen in Leclerc bosta zamenjala sedeža

Avtor: Spletno Uredništvo

V svetu formule 1 je novica dneva odhod Kimija Raikkonena iz Ferrarija, kjer bo njegov sedež v prihodnji sezoni zasedel Charles Leclerc. Pravzaprav bosta Finec in Francoz samo zamenjala delovni mesti, saj Kimi odhaja k Sauberju.

 kimiPojavile so se tudi govorice, da bi Finec utegnil končati kareiro v F1, a se zaenkrat to ne bo zgodilo (foto: formula1.ferrari.com)  

 

Nekaj časa so trajala ugibanja, ali bo Finec Kimi Raikkonen nadaljeval svojo kariero v formuli 1 pri Ferrariju. Najprej je kazalo, da jo bo, potem pa so se stvari zasukale drugače. Prejšnji teden so se pojavile prve resneje govorice o slovesu Finca, ki je z rdečimi iz Maranella leta 2007 prvič (in edinikrat) postal svetovni prvak.

Nato so v petek v javnost ušle zaupne informacije o tem, kaj se dogaja v Ferrariju, novice in kvazinovice pa so se stopnjevale vse do danes, ko so najprej pri ‘scuderii’, nato pa še pri Sauberju uradno potrdili, da je prišlo do zamenjave voznikov. Dvajsetletni Charles Leclerc je za italijansko moštvo podpisal dveletno pogodbo. 

Reakcije so bile različne. Leclerc, ki velja za enega najbolj perspektivnih mladih voznikov je izjavil, da se mu s prestopom k Ferrariju uresničujejo sanje. Na drugi strani je bil Kimi ‘Iceman’ Raikkonen po pričakovanjih manj zgovoren. Pri ekipi Alfa Romeo Sauberju pa so zapisali, da so zadovoljni, ker so nazaj dobili svojega izkušenega nekdanjega voznika.   

  

Danes pa so na 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.