Naslovnica Trendi Finalisti Klubskega maratona 2021 in praznovanje RD na RŠ

Finalisti Klubskega maratona 2021 in praznovanje RD na RŠ

Avtor: Spletno Uredništvo
Na Radiu Študent bodo v ponedeljek začeli celotedenska praznovanja ob 52. obletnici ustanovitve, že včeraj pa so razglasili 6 letošnjih finalistov tradicionalnega natečaja Klubski maraton.
Finalisti Klubskega maratona 2021 in praznovanje RD na RŠ

Med finalisti je tudi skupina Matthias Von Stumberger Und Seine Jugend (foto: FB MVSUSJ)

Na Radiu Študent so pravkar razglasili 6 letošnjih finalistov tradicionalnega glasbenega natečaja Klubski maraton. To so štajerska jazz skupina Birds Of Unknown, ljubljanski postpunk duo Cogito Ergo Sex, radijski indie Long Dumb Voices, koroška skupina Matthias Von Stumberger Und Seine Jugend, škofjeloški pankerji Opran možgan in trap-beatovsko usmerjeni Projekt XM1.

»Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, spodbuja in promovira nove kreativne presežke domače glasbene produkcije. Bistvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim kreativnim glasbenim skupinam,« so spomnili z Radia Študent, kjer maraton pripravljajo že enaindvajseto leto leto.

Sicer pa se v ponedeljek, tako po prvomajskih praznikih, začenjajo tudi praznovanja Radia Študent ob častitljivem 52. rojstnem dnevu. Slednjega sicer praznujejo šele 9. maja in sovpada z Dnevom zmage nad nacizmom in fašizmom, prav tako so na ta dan vkorakale enote slovenske partizanske vojske in osvobodile mesto. Od ponedeljka dalje se bodo v sklopu praznovanj vrstile posebne glasbene oddaje, prenosi nastopov v živo in številne okrogle mize.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.