Naslovnica Šport Kamničani v finalu pokala boljši od Ljubljančanov

Kamničani v finalu pokala boljši od Ljubljančanov

Avtor: Spletno Uredništvo
Odbojkarji so po koncu državnega prvenstva opravili še s finalom tekmovanja za slovenski pokal. Potem, ko so državni prvaki postali odbojkarji mariborskega Merkurja, pa so se pokalnega naslova razveselili igralci kamniškega Calcit Volleyja. Tudi oni so v finalu premagali premagali ACH Volley Ljubljana in sicer s 3:0 v nizih.
Presrečni zmagovalci Pokala Slovenije – ekipa Calcit Volley (foto: OZS/Aleš Oblak)

Odbojkarji Calcit Volleyja so včeraj postali novi zmagovalci tekmovanja za slovenski pokal, potem ko so v velikem finalu zaključnega turnirja s presenetljivo gladkih 3:0 (21, 21, 22) premagali ACH Volley Ljubljana. Za Kamničane je to že četrta zmaga v finalu Pokala Slovenije, nazadnje so naslov pokalnih zmagovalcev osvojili pred petim leti. Predvsem pa je za Calcit Volley ta zmaga tudi rešila celotno sezono.

»Če se še enkrat vrnem na državno prvenstvo, lahko rečem, da smo na tistih tekmah plačali davek MEVZE, ko tudi nismo bili kompletni in ko smo se morda nekoliko preveč zanašali na ene in iste igralce. V končnici se nam je prav to poznalo in nam je malo zmanjkalo za finale. Pokalna lovorika je več kot dobrodošla, sezono lahko zdaj ocenim z napol polnim kozarcem, če se lahko tako izrazim,« je pojasnil Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja.

Če so Kamničani lahko zadovoljni, pa so pri ACH Volley Ljubljana nedvomno razočarani. Poraz v finalu državnega prvenstva je očitno pustil posledice, saj so v finalu pokala Ljubljančani izgubili presenetljivo gladko. Največ-kratni slovenski državni prvaki in pokalni zmagovalci se tako v pravkar končani klubski sezoni razveselili le zmage v srednjeevropski ligi MEVZA, kar je za tako ambiciozen klub zagotovo premalo.

Po drugi strani pa imamo danes v vrhu moškega tekmovanja kar tri podobno kakovostna moštva, kar je vsekakor dobro za slovensko odbojko, tako s klubskega, kot tudi z reprezentančnega vidika.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.