Naslovnica Šport FIBA Europe bo med šestimi kandidatkami izbrala štiri

FIBA Europe bo med šestimi kandidatkami izbrala štiri

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska košarkarska zveza KZS je pravkar posredovala sporočilo Mednarodne košarkarske zveze FIBA, da se za organizacijo moškega evropskega košarkarskega prvenstva leta 2025 zanimajo Ciper, Finska, Madžarska, Latvija, Rusija in Ukrajina. FIBA bo predvidoma med njimi izbrala le štiri gostitelje.
Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca (foto: FB KZS)

Košarkarska zveza KZS je objavila sporočilo evropskega odseka Mednarodne košarkarske zveze FIBA, v katerem FIBA Europe pravi, da je resno zanimanje za organizacijo evropskega prvenstva v letu 2025 doslej izrazilo šest držav. Latvija, Madžarska, Rusija in Ukrajina bi rade poleg skupinskega dela gostili tudi zaključne boje, medtem ko naj bi Ciper in Finska gostili le dvoboje skupinskega dela tekmovanja.

Strokovno osebje FIBA Europe si bo potencialna prizorišča Eurobasketa 2025 ogledalo med letošnjim oktobrom in januarjem prihodnjega leta, dokončno odločitev o državah gostiteljicah evropskega prvenstva pa bo izvršni odbor nato sprejel na zasedanju, ki bo na vrsti malce kasneje spomladi. Sicer pa bo že jeseni prihodnjega leta na vrsti EP, med 1. in 18. septembrom bo potekalo na Češkem, v Gruziji, Italiji in v Nemčiji.

Slovenija bo na tem EP branila veličastno zlato medaljo in naslov evropskega prvaka iz leta 2017, tekmovanja pa bo začela v skupini B v Kölnu, kjer bodo še domača Nemčija, Litva, Francija, Madžarska ter Bosna in Hercegovina. S KZS so še opomnili, da bo leta 2023 Slovenija skupaj z Izraelom gostila žensko evropsko prvenstvo. Predtekmovalni skupini bosta na sporedu v Celju in v Kopru, zaključni boji pa bodo potekali v Ljubljani.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.