Naslovnica Gospodarstvo V Portorožu spet o biznisu in trendih v gradbeništvu

V Portorožu spet o biznisu in trendih v gradbeništvu

Avtor: Spletno Uredništvo
Portoroški hotel Bernardin pravkar hkrati gosti zasedanje upravnega odbora Evropske agencije za mejno in obalno stražo (Frontex) ter tudi letošnjo izvedbo konference ‘Biznis in trendi v gradbeništvu’.
Na Bernardinu je letos spet gneča tudi zaradi kongresnega turizma (foto: SJ)

V Portorožu pravkar poteka 4. konferenca ‘Biznis in trendi v gradbeništvu’ in sicer je letos delovni naslov dogodka, ki ga pripravlja časnik Finance d.o.o., ‘Kako investicijski poskok izkoristiti za vzdržno rast’. Spregovorilo bo kar trideset gostov, dogajanje pa je razdeljeno na več strokovnih panelov, na katerih bodo prek primerov dobrih praks in poglobljenih raziskav poiskali odgovore na več vprašanj.

»Kje je zdrava rast panoge in v katerih mejah bi se sukala? Kaj lahko zgradimo do 2050? Pregled javnih projektov v obdobju 2021-2027. Kje smo in kam gremo? Priložnosti in tveganja na področju upravljanja gradbeništva in vpliv na gospodarstvo? Kako se menedžerji gradbenih podjetij pripravljajo na prihodnost? Višajo se cene surovin, bodo dražji tudi gradbeni projekti? So gradbena podjetja pripravljena na srednjeročno planiranje, kadrovanje?

Kako stabilizirati, digitalizirati in povečati ugled v panogi?,« so letošnja osnovna vprašanja, ki pa jih bodo dopolnile predstavitve smernic evropske unije in primeri dobrih praks na področju investicij v zeleno in trajnostno naravnano gradbeništvo. Po podatkih Komisije EU je namreč gradbena panoga odgovorna za približno 40% emisij CO₂, 40% trdnih odpadkov in do 40 % rabe primarne energije.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.