Naslovnica Magazin Fiat in balet, tradicija in eleganca

Fiat in balet, tradicija in eleganca

Avtor: Spletno Uredništvo

Zadnja novost avtomobilistične znamke Fiat je novi Fiat 500 by Repetto. Gre  za posebno serijo modela Fiat 500, ki je nastala v sodelovanju s francosko blagovno znamko Repetto. 

Fiat 500 Repetto ParisPri Fiatu pravijo, da gre za izjemen dvojec, ki voznika zapelje v nežen ples gracioznosti in elegance (foto: fiat.si)

 

 Fiat 500 in Repetto sta združila moči in vdahnila življenje novi posebni seriji modela Fiat 500 by Repetto. Fiat 500 tako ostaja zvest svojemu izročilu, obenem pa se pojavlja v popolnoma novih podobah in se svojim edinstvenim videzom povezuje s priljubljenimi vrhunskimi blagovnimi znamkami. Rezultat tega je izjemen izbor posebnih serij, ki predstavljajo nove možnosti raziskovanja vsakemu navdušencu urbanega – od mode do prestižnih jaht in umetnosti, od zdaj tudi do plesa.

Posebna serija Fiat 500 by Repetto je najnovejši poklon legendarnemu Fiatu in je ena od posebnih izdaj, izdelanih v zadnjih letih v sodelovanju s prestižnimi partnerji, kot sta Riva in Guerlain. Prefinjenost, eleganca in visoka tehnologija – novi Fiat 500 by Repetto simbol italijanske ustvarjalnosti zapelje v prihodnost. V središču je preobleka v barvi Bordeaux Opera.

Na stebričku je dodana elegantna silhueta plesalke, električna pomična steklena streha prinaša v notranjost veliko svetlobe, zunanjo podobo pa zaokrožajo lita platišča. Eleganca se nadaljuje tudi v notranjosti, in sicer s številnimi detajli ter s prefinjenim usnjenim oblazinjenjem Poltrona Frau v barvi tobaka. Slonokoščena notranjost se čudovito staplja z armaturno ploščo v barvi Bordeaux Opera.

Ta Fiat 500 je opremljen še z ekskluzivnim darilnim paketom Repetto, ki vsebuje par baletnih copat Repetto, obesek za ključe Repetto in parfum Repetto. Na voljo bosta dva bencinska motorja in dva menjalnika: s štirivaljnim 1,2-litrskim motorjem z močjo 51 kW (69 KM) in ročnim menjalnikom ali samodejnim menjalnikom Dualogic in dvovaljnim motorjem TwinAir z močjo 63 kW (85 KM).

Fiat 500 Fiat 500 je ugledal svet leta 1957 in z leti postal pojem avtomobilske demokratizacije v Italiji, leta 2007 pa je bil zasnovan na novo in predstavljen je bil novi model. Ta je hitro postal svetovni fenomen, prodanih je bilo namreč že dva milijona vozil. Fiat 500 je naprodaj v več kot stotih državah po svetu, več kot 80 odstotkov avtomobilov je prodanih zunaj Italije. Model 500 je od leta 2013 številka ena po prodaji v Evropi, do konca leta 2017 je njegov tržni delež znašal 14,6 odstotka.

Ta čedalje večja uspešnica je v prvih devetih mesecih leta 2018 presegla svoje prodajne rekorde v Evropi. Po svetu je bilo prodanih dva milijona vozil, od predstavitve julija 2007 jih je bilo v Franciji prodanih 200.000. Ena od skrivnosti nenehnega svetovnega uspeha je stalni razvoj modela Fiat 500, kar dokazuje že trideset zaporednih posebnih serij Fiatovih modelov v zadnjih enajstih letih. Nikakor ni naključje, da model Fiat 500 že od nekdaj postavlja merila.

Na pobudo svojega sina Rolanda Petita, je Rose Repetto leta 1947 odprla majhno delavnico za izdelovanje plesnih čevljev na ulici Rue de la Paix 22, le nekaj korakov od pariške opere. Njeni spretno in z občutkom narejeni izdelki so čez noč postali uspešnica. Plesalci iz Francije in pokrajine Navara so trumoma drli v njeno prodajalno, kar je ime Repetto uveljavilo v svetu plesa.

Leta 1956 je Brigitte Bardot vstopila v prodajalno z enim samim namenom – najti čevlje, lahke kot demi-pointes, ki jih je nosila, a še lepše in bolj ženstvene. Tako je gospa Repetto nove baletne copate ustvarila s tehniko, ki jo je navdihnil način prilagajanja copata plesalki: s šivano peto. Narejen je bil prvi baletni copat Repetto, od samega začetka sinonim za eleganco in privlačnost.

Repetto še danes predstavlja ime poželenja imenitnih strank tako pri plesalcih kot oboževalcih tega edinstvenega sveta. Repetto je priznana prestižna francoska blagovna znamka, ki se je uveljavila s svojimi visokimi merili in iskanjem odličnosti, ne da bi se oddaljila od ustvarjalnosti klasičnega plesa. Pri Repettu se razkošje začne v delavnicah v okrožju Dordogne, kjer domujeta izjemna obrt in trajna pristna kakovost.

Nenehno odkrivanje značilnosti znamke Repetto in visok nivo strokovnega znanja se kažeta v vseh linijah njihovih izdelkov (obutev, oblačila, torbice in drugi modni dodatki) in v ekskluzivnih prodajalnah, so še sporočili s Fiata. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.