Naslovnica Magazin FIAT 500L S-Design, ali po domače Cinquecento Cross

FIAT 500L S-Design, ali po domače Cinquecento Cross

Avtor: Spletno Uredništvo

 

Pred kratkim so pri Fiatu predstavili novo iz vrste posebnih izdaj (S-Design), tokrat pri modelu 500. Popularni ‘Ciquecento’ se v novi preobleki imenuje FIAT 500L S-Design, zaznamovali naj bi ga predvsem urbana športnost in prepoznaven slog, namenjen pa je mladim družinam.  

Fiat 500L S Design 01Za zmanjšanje izpustov dušika pri dizelskih motorjih tudi Fiat uporablja raztopino AdBlue, katera vsebuje 32,5 % sečnine visoke čistosti in 67,5 % demineralizirane vode (foto: fiat.si).

 

Posebna izvedba modela 500L je najnovejša pridobitev družine Fiat S-Design, ki že vključuje modele 500X, petvratni model Tipo in model 124 Spider. Izvedba je namenjena mladim urbanim voznikom, saj posebna izdaja 500L S-Design poudarja živahnost »kulskosti in zmogljivosti« tega Fiatovega modela. Zasnovan je na modelu Cross, lastnosti novega križanca 500L S-Design pa so višja oddaljenost od tal, športni videz, ekskluzivna bronasta mat barva in bleščeča črna streha. Poleg tega je opremljen z dvobarvnimi litimi platišči R17 s poudarki končne obdelave tipa Myron in ima posebno športno notranjost.

Najnaprednejši sistem povezljivosti s sistemom Uconnect HD LIVE s 7-palčnim zaslonom na dotik zagotavlja popolno povezljivost s pametnimi telefoni, saj podpira povezovanje z Apple CarPlay in Android AutoTM. Model 500L S-Design želi okrepiti uspeh modela, ki je bil na trgu prvič predstavljen leta 2012 in je že več kot pet let zapored na evropskem trgu v samem vrhu v razredu, v Italiji pa je neizpodbiten zmagovalec.

Motorji so skladni s strožjimi omejitvami standarda Euro 6/D, Fiat 500L S-Design pa je na voljo z 1,4-litrskim bencinskim motorjem Fire s 74 kW (95 KM) in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 1,3-litrskim turbodizelskim motorjem MultiJet II s 74 kW (95 KM) in ročnim ali robotiziranim menjalnikom Dualogic ter 1,6-litrskim motorjem MultiJet z 88 kW (120 KM) in ročnim menjalnikom.

1,4-litrski motor Fire s 74 kW (95 KM) ima nadgrajeno programsko opremo, da lahko zadosti novim omejitvam, medtem ko imajo osveženi dizelski motorji nov združen sistem, ki združuje tehnologijo SCR (selektivna katalitična redukcija) z vbrizgavanjem tekočine AdBlue za zmanjšanje izpustov dušika (NOx), ter filter DPF (filter trdnih delcev) za zajem in zmanjšanje nabranih delcev, so še sporočili s FIAT Slovenija.  

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.