Naslovnica Šport FIA je oznanila koledar reli sezone 2023

FIA je oznanila koledar reli sezone 2023

Avtor: Spletno Uredništvo
Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je objavila koledar naslednje sezone v reliju. V letu 2023 bo na sporedu 13 dirk za Svetovno prvenstvo in 8 dirk za Evropsko prvenstvo. Sezona se bo konec januarja pričela v Monte Carlu in se novembra končala na Japonskem.
FIA je oznanila koledar reli sezone 2023

Tako izgleda sveže objavljeni koledar reli sezone za prihodnje leto (foto: fia.com)

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je pravkar oznanila koledar dirk za sezono 2023 v reliju. Prihodnje leto bo tako na sporedu 13 dirk za Svetovno prvenstvo (WRC). Tekmovalna karavana bo že po tradiciji nastope svoje pričela na zelo zahtevnem reliju Monte Carlo, katerega start bo 22. januarja. Poleg Evrope pa bodo moštva med sezono obiskala še Srednjo in Južno Ameriko, Afriko in na koncu še Azijo.

Za slovenske ljubitelje avtomobilizma bosta najbližji preizkušnji Croatia Rallye, ki se bo pri sosedih začel 23. aprila, ter Srednjeevropski reli, ki ga bodo 29. oktobra skupaj gostile Češka, Nemčija in Avstrija. Od 13 preizkušenj bo tista v Monte Carlu potekala na mešani podlagi, druga dirka sezone pa bo februarja na Švedskem na snegu. Hrvaški, srednjeevropski in japonski reli bodo na asfaltu, ostalih osem dirk za WRC pa bo za podlago imelo gramoz.

Mednarodna avtomobilistična zveza je oznanila tudi, da bo 5 relijev štelo za FIA Junior WRC Championship, kjer bodo mladi upi lahko pokazali svoje vozniške sposobnosti in nabirali izkušnje na članskih prizoriščih v enakih vozilih znamke Ford Fiesta Rally3. FIA pa je prav tako oznanila tudi koledar za prihodnjo sezono Evropskega prvenstva. Med 8 lokacijami je nam najbližji reli na Madžarskem, ki bo prve dni oktobra tudi zaključil ‘evropsko’ sezono.

Velja še omeniti, da bo prihodnje leto na sporedu tudi 7 relijev za Afriško prvenstvo in 6 relijev za Bližnjevzhodno prvenstvo. Ostala tekmovanja (CODASUR, NACAM in R-GT) bodo svoje koledarje predvidoma dobila šele sredi decembra.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.