Naslovnica Trendi Festival popevka bo praznoval 60 let v velikem slogu

Festival popevka bo praznoval 60 let v velikem slogu

Avtor: Spletno Uredništvo
Zadnjo soboto v oktobru bo na sporedu Festival Popevka 2022, ki letos praznuje okrogel jubilej – 60. izvedbo. Tokrat se bo predstavilo deset tekmovalnih skladb, poleg glasbenega dela pa bo največ zanimanja za voditeljski par festivala. Po dolgem času se namreč v vlogo voditeljice vrača Nina Osenar, njen sovoditelj pa bo akademski igralec Jure Kopušar.
Festival popevka bo praznoval 60 let v velikem slogu

Deseterica finalistov Festivala popevka 2022 (foto: SOJ RTV SLO/osebni arhivi izvajalcev)

V soboto 29. oktobra bo od 20. ure v studiu 1 Televizije Slovenija razpoloženje na višku, saj bo na sporedu Festival Popevka 2022. S Službe za komuniciranje RTV Slovenija so pravkar razkrili, da se posebej za to priložnost po daljši odsotnosti zaradi smrtno resnih zdravstvenih pred kamere vrača Nina Osenar, njen sovoditelj pa bo akademski igralec Jure Kopušar, ki v zadnjem času blesti v naslovni vlogi slovenskega pop-rock muzikala ‘Povodni mož’.

In kdo bo tokrat nastopal? »Dinamitke (s skladbo ‘Frajer’), Veronika Strnad (s skladbo ‘Ljubim’), Maja Založnik (s skladbo ‘Mika me’), Andraž Hribar (s skladbo ‘Sanjam’), Amaya (s skladbo ‘Rdeče’), Saša Lešnjek (s skladbo ‘Sama’), Gedore (s skladbo ‘Od tu do tam’), Mia Guček (s skladbo ‘Nove slike’), Bosaznova (s skladbo ‘Ljubi me, ljubi nocoj’) in Lea Likar (s skladbo ‘In vendar dva’),« so vrstni red letošnjih desetih izvajalcev in tekmovalnih pesmi najavili z RTV SLO.

Od desetih skladb bo ena prek telefonskega glasovanja, oziroma po po izbiri gledalcev postala najboljša popevka leta 2022. Strokovna žirija pa bo podelila še pet nagrad – za najboljšo skladbo v celoti, za najboljše besedilo, za najboljšo interpretacijo v živo, za najboljšo priredbo in za najbolj obetavnega mladega avtorja ali izvajalca.

Sicer Festival popevka letos slavi svojo 60. obletnico (prvič je bil prirejen leta 1962 v festivalni dvorani na Bledu, kjer je zmagal Stane Mancini s pesmijo ‘Mandolina’). Neposredni prenos letošnjega festivala bo v soboto (29. oktobra) ob 20. uri na TV SLO 1, na Prvem programu Radia Slovenija, na Radiu Maribor, na Radiu Koper in na spletnem mestu rtvslo.si.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.