Naslovnica Slovenija Festival penin bo vrhunec portoroškega meseca penin

Festival penin bo vrhunec portoroškega meseca penin

Avtor: Spletno Uredništvo
V najbolj turistični slovenski občini mesec december mineva tudi v znamenju zlatih mehurčkov. V Portorožu so že s 1. decembrom pričeli letos opazno razširjeni ‘Mesec penin’, v ponedeljek, 26. decembra, pa bo napočil tudi čas za vrhunec celotnega dogajanja, saj bo na sporedu ‘Festival penin’.
 Festival penin bo vrhunec portoroškega meseca penin

Festival penin bo v Portorožu na vrsti že devetič (foto: pxhere.com)

December bodo v piranski občini in še posebej v Portorožu poleg prazničnih lučk in pestrega dogajanja zaznamovale tudi penine. Turistično združenje Portorož (TZP) je namreč letos razširilo spremljevalni program znanega ‘Festivala penin’ na vso destinacijo in kar na ves mesec. K sodelovanju so povabili izbrane lokalne restavracije, ki tako že od pričetka  decembra s posebnimi degustacijskimi menuji in s spremljavo penečih vin soustvarjajo ‘Mesec penin’.

Obiskovalci se lahko enološkim in seveda tudi kulinaričnim užitkom predajajo v restavracijah Rizibizi, Marina Portorož, COB, Sophia, La bottega dei sapori, Na burji, Istrian bistro & Tapas bar, v Cafè Centralu in v Vinoteki Koželj. Gostom so na voljo manjši slani ali sladki prigrizki, različni menuji in celo osemhodno doživetje v portoroški vrhunski restavraciji COB, ki je letos prvič prejela prestižno z Michelinovo zvezdico.

V ponedeljek, 26. decembra, pa bo na vrsti vrhunec decembrskega dogajanja. Od 16. ure dalje bo namreč na sporedu letošnji ‘Festival penin’, ki bo na vrsti že devetič.  “V Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož bo mogoče okusiti najboljše penine iz približno 30 kleti – kot nalašč za glamurozen prednovoletni večer.

Svečani program bo potekal v parku pred hotelom, kjer bodo slovenski vitezi vina skupaj z vinsko kraljico slovenske Istre razglasili Naj penino Portoroža 2022, za glasbeni program pa bo poskrbela italijanska skupina Operapop,” so program festivala predstavili s TZP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.