Naslovnica Trendi Fabelmanovi je film o družini in o odraščanju Stevena Spielberga

Fabelmanovi je film o družini in o odraščanju Stevena Spielberga

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnji teden v slovenske kinematografe prihajajo tri novosti. Prva bo najnovejša produkcija Stevena Spielberga z naslovom ‘Fabelmanovi’, ki pa se razlikuje od večine del slavnega režiserja. Gre namreč za zelo oseben kinematografski spomin na družino in na čase, ki so bili ključni za Spielbergovo življenje in za njegovo filmsko kariero.
Fabelmanovi je film o družini in o odraščanju Stevena Spielberga

Prizor z mladim snemalcem Stevenom Spielbergom v filmu Fabelmanovi (foto: kolosej.si) 

Film ‘Fabelmanovi’ ni kakšna nova fantastična pustolovščina, po katerih je režiser Steven Spielberg najbolj znan. Tokrat gledalci doživijo intimen pogled v Spielbergovo otroštvo, ko je kot mlad fant odkril ljubezen do kamere in filmov, med odraščanjem pa naleti še na družinsko skrivnost, zaradi katere se še bolj zaljubi v svet filmov. Gre torej za avtobiografsko dramo, nastalo po resničnih dogodkih iz režiserjeve mladosti.

Steven Spielberg je o tem svojem najnovejšem filmu povedal, da je želel obuditi spomin na svojo družino, pri čemer je prvotno mislil, da bo snemanje preprosto, ker osebno najbolje pozna zgodbo in vse like v njej. Potem pa se je izkazalo, da je bila to zanj kar zahtevna čustvena preizkušnja, saj je poskušal rekonstruirati ogromen del svojega življenja ter tudi življenj svojih sester, mame in očeta.

V filmu 16-letnega ambicioznega režiserja Sammy Fabelmana (Stevena Spielberga) igra Gabriel LaBelle, ki je bil to vlogo nominiran za najboljšega mladega igralca po izboru filmskih kritikov, za več Oskarjev nominirana Michelle Williams je v vlogi njegove matere Mitzi, Paul Dano je uspešni oče Burt, Seth Rogen je Burtov najboljši prijatelj Bennie Loewy, nominiranec za Oskarja Judd Hirsch pa stric Boris.

Film je bil premierno prikazan na filmskem festivalu v Torontu, kjer je dobil nagrado za najboljši film po izboru gledalcev, poleg tega pa je prejel 5 nominacij za nagrado Zlati globus (Gloden globes award) in kar 10 nominacij za Nagrado po izboru filmskih kritikov (Critics choice awards). Film bo sicer premierno vstopil v slovenske kinematografe v sredo, 11. januarja.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.