Naslovnica Slovenija Eni se nesebično trudijo za druge, drugi pa za svoj žep

Eni se nesebično trudijo za druge, drugi pa za svoj žep

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko se večji del slovenskega zdravstva pripravlja na stavko in se baje tudi del pacientov že pripravlja na proti-stavko, so na Rdečem križu Slovenije so opravili vsakoletni zbor članov, sprejeli plan dela s finančnim načrtom RKS za leto 2023, dorekli Strategijo RKS 2030 ter potrdili nov mandat dosedanji generalni sekretarki Cvetki Tomin.
Eni se nesebično trudijo za druge, drugi pa za svoj žep

Več kot zaslužna prejemnica prestižnega naziva ‘častna članica RKS’ Anica Svetin (foto: RKS)

Predstavniki Območnih združenj Rdečega križa Slovenija in strokovni sodelavci Rdečega križa Slovenije – Zveze združenj so na Igu opravili letni zbor članov Rdečega križa Slovenije (RKS). Tam so z glasovanjem sprejeli načrt predvidenih aktivnosti RKS za prihodnje leto, vključno s finančnim načrtom za leto 2023, poleg tega pa so soglasno sprejeli tudi bolj dolgoročni dokument z naslovom ‘Strategija RKS 2030’.

Glavna pozornost javnosti pa je bila namenjena volitvam generalne sekretarke RKS. »Ko sem pred 4 leti zasedla položaj generalne sekretarke, sem imela zelo jasno vizijo, kaj želimo doseči. A se je zgodil Covid-19, spopadli smo se s požarom na Krasu in s konfliktom v Ukrajini. Z vsemi temi nepredvidljivimi izzivi smo se skupaj uspešno spopadli in mnoge tudi že premagali,« je rekla dosedanja sekretarka Cvetka Tomin, ki so jo soglasno potrdili za nov mandat.

Zbor članov te ustanove, ki od vseh najbolj skrbi za pomoč drugim, se je zaključil na zelo primeren način in sicer s podelitvijo najvišjega priznanja Rdečega križa Slovenije – naziva častne članice. Tega je za ves svoj vložen trud prejela dolgoletna predsednica RKS-OZ Radovljica Anica Svetina, ki je Rdečemu križu Slovenije posvetila kar celo življenje, pri vsem svojem delu pa je po lastnih besedah tudi uživala.

Medtem ko se eni na Rdečem križu celo življenje nesebično razdajajo za druge, pa druge v zdravstvu skrbi predvsem lasten žep.  Stavkovni odbor Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides je namreč te dni določil datum predvidene stavke in sicer bo to 11. januar. Po družbenih omrežjih pa so se takoj zatem pojavili predlogi po kolektivni stavki pacientov, da bi zdravnikom dopovedali, da se večina prebivalstva tokrat z njimi nikakor ne strinja.

 

 

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.