Naslovnica Gospodarstvo Enajsta publikacija Turističnih kmetij v Sloveniji vabi k obisku podeželja

Enajsta publikacija Turističnih kmetij v Sloveniji vabi k obisku podeželja

Avtor: Spletno Uredništvo

Združenje turističnih kmetij Slovenije in Slovenska turistična organizacija sta ponovno pripravili publikacijo ‘Turistične kmetije v Sloveniji’. V njej je predstavljenih kar 140 slovenskih turističnih kmetij ter ključni razlogi za obisk in počitnikovanje na slovenskem podeželju.

 

Domačija Malovščevo je tipična slovenska turistična kmetija, ki se nahaja v goriški vasici Vitovlje in se ponaša z razkošno izbiro lokalnih eno-kulinaričnih dobrot (foto: FB Domačija Malovščevo)

 

Združenje turističnih kmetij Slovenije (ZTKS) in Slovenska turistična organizacija (STO) sta tudi letos pripravili ažurirano publikacijo ‘Turistične kmetije v Sloveniji’. To je sicer že enajsta izdaja te publikacije, ki predstavlja slovenske turistične kmetije in vabi k raziskovanju številnih regionalnih raznolikosti, ki jih ponuja slovensko podeželje. Ker so se zaradi pandemije koronavirusa tudi turistične kmetije letos znašle v težavah, so ob izdaji publikacije ponovili poziv k obisku le-teh.

»Zato velja poziv, da ne pozabimo na naše podeželje, na slovenskega kmeta. Ob izboljšanju zdravstvene situacije namenimo podporo tudi temu sektorju na način, da jih obiščemo. Naše podeželje je namreč zakladnica lepih doživetij v ohranjeni naravi, ob odličnih kmečkih prehranskih produktih in lokalni kulinariki,« so v sporočilu za javnost poudarili z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP)

Dodali so še uradne podatke iz Registra kmetijskih gospodarstev, po kateri je trenutno v državi priglašenih 1219 dopolnilnih dejavnosti na področju turizma na kmetijah, ki sodijo med gostinske dejavnosti. 670 pa je dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, ki po definiciji niso gostinska dejavnost. Te dejavnosti se opravljajo na skupaj 1070 kmetijah, od tega je 588 turističnih kmetij z nastanitvijo. Vse to priča, kako je za mnoge na podeželju turizm izjemno pomemben del prihodkov.  

Nova izdaja publikacije ‘Turistične kmetije v Sloveniji’ je na voljo v slovenskem, pa tudi tudi v hrvaškem, angleškem, nemškem, italijanskem ter francoskem jeziku.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.