Naslovnica Kronika En je kradel kar med prostimi izhodi iz zapora

En je kradel kar med prostimi izhodi iz zapora

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska policija je tokrat odkrila dva prebrisana tatova, ki sta okradla več avtomobilov in tudi nekaj stanovanj. Lopova sta z elektronskim motilcem signala najprej preprečila zaklepanje vozil, nato pa iz njih ukradla vredne predmete. V nekaj primerih sta v avtih našla tudi ključe stanovanj žrtev in seveda sta obiskala še stanovanja…
Ko zaklepamo avtomobil z daljincem, je dobro tudi preveriti, ali je res zaklenjen (foto: maxipixel.net)

S slovenske Policije so sporočili, da so ljubljanski organi reda in miru pred dnevi opravili hišne preiskave pri 19-letnemu in pri 50-letnem osumljencu, ter našli več predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj. Poleg tega pa so našli tudi pripomočke, s katerimi sta kriminalca izvrševala kazniva dejanja, kar je le še potrdilo sume policistov. Prebrisana lopova sta imela sicer dodelan in učinkovit kriminalni načrt, a kljub temu lopovski pohod ni trajal dolgo.

Kriminalca sta v zadnjih 2 mesecih operirala predvsem na območju nakupovalnih središč v prestolnici. Na parkiriščih sta uporabljala motilec signala daljinskega zaklepanja, zato se marsikatero vozilo ni zaklenilo, a tega lastniki sploh niso opazili. Med njihovo odsotnosti sta nato zlahka vstopila v odklenjeno vozilo, iz njega odnesla vse vrednejše predmete ter v nekaj primerih našla tudi ključe stanovanj oškodovancev.

Nato sta v avtomobilu (najverjetneje na dokumentih o registraciji vozila ali avtomobilskem zavarovanju) poiskala še naslov žrtev, se odpeljala tam in iz stanovanj pokradla predvsem gotovino in nakit. »Trenutno sta osumljena 6 tovrstnih kaznivih dejanj, v katerih sta skupno povzročila za okoli 40.000 evrov materialne škode. Zoper oba osumljena bodo podane kazenske ovadbe zaradi kaznivih dejanj velike tatvine,« so pojasnili s Policije.

Sicer sta oba storilca te serije tatvin že stara znanca slovenskega pravosodja. 19-letnik je bil v preteklosti že obravnavan za tovrstna kazniva dejanja, 50-letnik pa je po svoje pravi fenomen. Tokrat je namreč kradel kar ob prostih izhodih med prestajanjem zaporne kazni. Na zaporno kazen pa je bil obsojen zaradi podobnih kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete.

»Ko vozilo zaklepate in zapuščate, se prepričajte, ali se je vozilo dejansko zaklenilo (poskusite odpreti vrata in se ne zanašajte zgolj na zvočni ali svetlobni signal vozila). Če v okolici parkirišč opazite sumljive osebe, ki opazujejo vozila, ali sumite, da ste bili sami žrtev podobnega kaznivega dejanja, vam svetujemo, da takoj pokličete na telefonsko številko 113,« so še sporočili s Policije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.