Naslovnica Šport Druga zaporedna odpoved Velike nagrade Japonske

Druga zaporedna odpoved Velike nagrade Japonske

Avtor: Spletno Uredništvo
V svetu Formule 1 je pravkar na sporedu poletni premor, ki bo trajal vse do konca avgusta, ko se bolidi vračajo na asfalt v belgijskem Spaju. Vseeno pa je prišlo do novosti v koledarju dirk in sicer so oblasti že drugo leto zapored odpovedale Veliko nagrado Japonske v Suzuki.
Pogled s polnih tribun Suzuke ob startu Velike nagrade Japonske pred petimi leti (foto: FB F 1)

Vodstvo tekmovanja v Formuli 1 je oznanilo, da je bila Velika nagrada Japonske 2021 odpovedana. Dirka je bila predvidena na klasičnem prizorišču v Suzuki in sicer za 10. oktober, a so jo tudi letos, enako kot lani, enostavno odpovedali. Tudi letos je bila vzrok za odpoved pandemija koronavirusa. Organizatorji dirke so namreč za dokončno odločitev o ukinitvi dogodka okrivili stalne zaplete, povezane s pandemijo Covid-19.

Pandemija koronavirusa je sicer v deželi vzhajajočega sonca povzročila precej zmede med politiki, uradniki in prebivalstvom. Ker so kljub številnim zadržkom, bojaznim in protestom Japonci pravkar uspešno izpeljali Olimpijske igre, pa so mnogi ljubitelji avtomobilskega športa mislili, da bo Velika nagrada Japonske v Formuli 1 vseeno ostala na koledarju, čeprav bi morda potekala brez prisotnosti gledalcev na tribunah dirkališča v Suzuki.

A so se optimisti ušteli in sedaj se najbrž obetajo tudi spremembe v koledarju preostalih dirk do konca tekmovalne sezone 2021. VN Japonske bi morala biti na sporedu 10. oktobra, teden dni za Veliko nagrado Turčije (3. oktobra) in dva tedna za Veliko nagrado Rusije (26. septembra). Serija treh zaporednih dirk moštvom nikoli ni bila preveč všeč, zato ne bi bilo veliko presenečenje, če japonske dirke sploh ne bi nadomestili z drugo.

Do konca letošnje sezone, ki je predviden za 12. december v Abu Dabiju, je namreč poleg pravkar odpovedane VN Japonske na sporedu še 10 dirk, tako da glede regularnosti svetovnega prvenstva ni nobenih bojazni.  Med preostalimi Velikimi nagradami so predvsem tri na ameriškem kontinentu bolj vprašljive od ostalih, a obstajajo tudi rezervne rešitve. Vsekakor bo potrebno v prihodnjih tednih pozorno spremljati globalno dogajanje glede pandemije.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.