Naslovnica Gospodarstvo Ekskluzivno partnerstvo slovenskih struktur in Dončićevega Dallasa

Ekskluzivno partnerstvo slovenskih struktur in Dončićevega Dallasa

Avtor: Spletno Uredništvo

Ni skrivnost, da so slovenski športniki pogosto najboljši ambasadorji naše države. Trenutno je globalno daleč najbolj popularen in prepoznaven Slovenec košarkar Luka Dončić, ki nastopa za ekipo Dallas Mavericks. Očitno se je nekdo v Sloveniji končno odločil, da bo primerno izkoristil to priložnost in našo državo v ZDA promoviral, kot se spodobi.

Ekskluzivno partnerstvo slovenskih struktur in Dončićevega DallasaO podrobnostih sodelovanja partnerjev iz Slovenije in Dallas Mavericksov bo več znanega na tiskovni konferenci 16. januarja 2020. Agencija Sport  Media Fokus in Slovenska turistična organizacija STO sicer že sodelujeta pri vrhunskih športnih dogodkih, kot je preizkušnja v triatlonu Ironman 70.3 Slovenian Istra (foto: SJ)

 

Z Urada Vlade RS za komuniciranje je prišlo sporočilo o zgodovinskem promocijskem sodelovanju med ekipo NBA Dallas Mavericks in slovenskimi strukturami. Klub iz Teksasa je ekskluzivno pooblastil slovensko družbo Sport Media Focus, da v njihovem imenu sklene partnerstvo z Uradom Vlade RS za komuniciranje (UKOM), Slovensko turistično organizacijo (STO), Javno agencijo RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije SPIRIT Slovenija in s podejtejmTurizem Ljubljana.

»Nenehno se potrjuje, da je šport je izjemno učinkovita komunikacijska platforma. Takšne zgodbe, ki jo dobivamo z Lukom Dončićem, še nismo imeli. Kot Slovenec sem ponosen, da so skrbniki nacionalne znamke I feel Slovenia prepoznali priložnost, ki jo ponuja sodelovanje z Dallas Mavericks. Klub se je v pogovorih v zadnjih mesecih pokazal kot izjemno naklonjen sodelovanju, tudi Sloveniji kot državi, in prav začutiti je bilo, da tudi v znamki I feel Slovenia vidijo zgodbo, ki jim jo je prinesel Luka Dončić,« je ob tej sklenitivi sodelovanja pojasnil Tomaž Ambrožič, direktor podjetja Sport Media Focus.

Osrednji cilji partnerstva so krepitev in povečanje prepoznavnosti Slovenije in nacionalne znamke I feel Slovenia ter predstavitev države, njene edinstvenosti ter gospodarskih, naložbenih in turističnih priložnosti. In kaj konkretnega obeta to sodelovanje? »Partnerstvo med drugim zagotavlja promocijo in izpostavitev nacionalne znamke I feel Slovenia na 10 domačih tekmah lige NBA v sezoni 2019/2020 ter na 10 domačih tekmah lige NBA v sezoni 2020/2021, predstavitev Slovenije kot države in turistične destinacije v polčasu tekme lige NBA, zagotovitev promocijskega razstavnega prostora in izvajanje promocijskih dejavnosti partnerjev na samem dogodku in drugo,« so sporočili z Urada Vlade RS za komuniciranje.

Posebej velja omeniti še poslovno konferenco v ameriški zvezni državi Teksas, ki bo 12. marca 2020. Nekdanja Republika Texas (1836-1846), danes po površini in tudi po obljudenosti druga največja zvezna država ZDA, je glede BDP pravzaprav deseta največja svetovna ekonomija, zato se slovenskemu gospodarstvu odpirajo izjemno mamljive priložnosti sodelovanja.»V sodelovanju s slovenskim turističnim gospodarstvom in drugimi ključnimi partnerji smo trg ZDA že pred leti prepoznali kot enega ključnih prekomorskih trgov, v letu 2020 pa bomo svojo dejavnost tam le še okrepili.

V sodelovanju z vrhunskim košarkarjem Luko Dončićem in globalno prepoznanim klubom Dallas Mavericks želimo Slovenijo kot turistično destinacijo približati tistim ciljnim skupinam, ki iščejo aktivna doživetja.Pozornost in viralni doseg odličnih predstav našega Luke predstavljajo izjemen potencial za predstavitev Slovenije milijonom športnih navdušencev v Dallasu, ZDA in po svetu,« pa je še dodala Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.