Naslovnica Šport Dvojni vaterpolo spored v Kranju

Dvojni vaterpolo spored v Kranju

Avtor: Spletno Uredništvo
Vaterpolisti bodo ta konec tedna opravili s polfinalom tekmovanja za Pokal Slovenije. V kranjskem mestnem bazenu bosta jutri (v soboto,  8. decembra) odigrani kar obe povratni polfinalni tekmi, obeta pa se zanimiv boj za vstop v finale. 
Tako polne tribune, kot so bile v novem koprskem bazenu ob prvi tekmi Jadranske lige, so za slovenski varerpolo redkost (foto: SJ) 
 
Kranj bo jutri gostil kar obe povratni srečanji polfinala tekmovanja za Pokal Slovenije v vaterpolu. Najprej se bosta 18. uri v mestnem bazenu pomerila domači AVK Triglav in VD Koper Primorska, nato bo ob 19.30 sledil še obračun med VD Kamnikom in VK Ljubljana Slovan. Žal pa so to tudi vse štiri ekipe, ki so se za tekmovanje sploh prijavile, kar zgovorno priča o tem, kako se slovenski vaterpolo trudi preživeti.   
 
Prvi favorit za uvrstitev v finale je VD Koper Primorska, ki je prejšnji teden na prvem pokalnem polfinalnem obračunu v novem koprskem bazenu na Bonifiki povsem nadigralo ekipo kranjskega Triglava in jo premagalo kar z 12:5. Kranjčani so sicer na tem obračunu povedli z 2:0, potem pa so Koprčani s sedmimi zaporednimi doseženimi zadetki pokazali svojo popolno premo, že do polčasa odločili tekmo sebi v prid, nato pa so do konca le še povišali svojo prednost. 
 
»Mislim, da bi moralo zadostovati teh sedem golov. Sicer mi v Kranj ne gremo branit te prednosti, ampak gremo po novo zmago. Na naši zadnji tekmi Jadranske lige v Nišu niti nismo igrali slabo, a so nas res kaznovali za vsako malenkostno napako,« je pred gostovanjem v gorenjski prestolnici pojasnil kapetan VD Koper Primorska Rok Crnica. Koprčani so sicer letos sestavili pisano mednarodno ekipo, ki nastopa v A2 Jadranski ligi, a so v njej poleg domačinov pretežno študenti.
 
V drugem polfinalnem paru je precej bolj tesno, a se vseeno obeta presenčenje. Na prvi tekmi, ki je bilaodigrana na ljubljanskem bazenu Kodeljevo, so si kamniški vaterpolisti malce presenetljivo priigrali prednost treh golov. Vaterpolisti domače ekipe Slovan-Ljubljana so bili boljši do polovice tekme, ko so še vodili s 4:3. Nato pa so do konca srečanja Kamničani zabili štiri gole, Ljubljančani pa nobenega. Končni rezultat 4:7 daje ekipi Kamnika lepe možnosti za napredovanje.
 
Kamničani bodo sicer drugo tekmo polfinala pokalnega tekmovanja gostili v Kranju, ker njihov domač bazen ni uporaben. Datum in lokacija finala pa še nista znani. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.