Naslovnica Kronika Dve zaporedni drzni tatvini s starim trikom

Dve zaporedni drzni tatvini s starim trikom

Avtor: Spletno Uredništvo
Policisti so imeli minuli konec tedna največ dela s tatvinami in z nadzorom mednarodnih cestnih prevozov na območju naše države. Rezultati varnostno-preventivne akcije na slovenskih cestah še niso znani, preiskavi obeh tatvin pa sta v polnem teku.
Dve zaporedni drzni tatvini s starim trikom

Že nekaj let stara policijska grafika lepo ponazarja metodo poskusa tatvine (foto: policija.si)

Po krajšem premoru so se konec tedna na delo vrnili kriminalci, ki poskušajo okrasti predvsem starejše občane. Na Policijski upravi Ljubljana so namreč prejeli dve zaporedni prijavi tatvin v stanovanjskih hišah. Do prve tatvine je prišlo v naselju Vir pri Domžalah, do druge pa v Logatcu. V prvem primeru je kriminalec natvezil oškodovancu, da mu je v vozilu zmanjkalo goriva in ga prepričal, da ga je slednji spustil v svoj dom.

Tat je nato možakarju ukradel denarnico in odšel. Policijski opis pravi, da je bil star med 25 in 30 let, visok okoli 180 cm in nosil temnejša športna oblačila z barvnimi vzorci. Dan zatem je prišlo do drugega primera v Logatcu. Tam je kriminalec vstopil v stanovanje ženske, ko se je le-ta nahajala pred hišo. Hitro ji je ukradel ji nakit, nato pa se je s kraja zločina odpeljal s osebnim avtomobilom svetle barve.

Policija je sicer izjavila, da je takšnih tatvin zadnje čase vse več, žrtve pa so večinoma starejše osebe. Vendar pa na uradni spletni strani slovenske Policije o teh dveh n o drugih podobnih primerih sploh ni objav. Sicer policijska preiskava obeh svežih primerov že poteka in kamere v okolici obeh prizorišč bodo najbrž zelo koristne. 

V zadnjih letih je do podobnih primerov in poskusov drznih tatvin prihajalo predvsem v osrednjih predelih Slovenije, kriminalci pa se se predstavljali kot uslužbenci elektro podjetja, gradbeni inšpektorji, zastopniki telekomunikacijskega ponudnika… Preprost varnostni nasvet pa se glasi, da se neznancev nikoli ne spušča v hišo! 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.