Naslovnica Gospodarstvo Dva milijona za agromelioracije

Dva milijona za agromelioracije

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pravkar objavilo razpis za ‘Izvedbo agromelioracij na komasacijskih območjih’, prek katerega bo na voljo 2 milijona evrov nepovratnih sredstev.
Kmetijsko zemljišče (foto: pixinio.com/Dražen Nešić)

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je objavilo četrti javni razpis za naložbe v infrastrukturo, ki je namenjena razvoju, posodabljanju ali prilagoditvi kmetijstva in gozdarstva. Razpis se imenuje ‘Izvedba agromelioracij na komasacijskih območjih’, za tiste, ki bodo izpolnili razpisne pogoje, pa bo na razpolago 2 milijona evrov nepovratnih sredstev. Ta sredstva bodo črpali iz ‘Programa razvoja podeželja 2014 – 2020’.

»MKGP s tem razpisom krepi aktivnosti na področju zmanjševanju zemljiške razdrobljenosti, povečevanja kakovosti v kmetijski proizvodnji in večji konkurenčnosti kmetijskega sektorja. Podpora je namenjena izvedbi agromelioracij na komasacijskih območjih v skladu s predpisi, ki urejajo kmetijska zemljišča,« so ob objavi razpisa v Uradnem listu pojasnili z Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Dodali so še, da bodo do podpore iz tega javnega razpisa upravičene tiste fizične in pravne osebe, ki so jih lastniki kmetijskih zemljišč pooblastili za izvedbo agromelioracij na komasacijskih območjih ter da bo podpora na voljo tudi za vse splošne stroške, ki so neposredno povezani s pripravo in izvedbo naložbe. Vloge bodo sprejemali v elektronski in klasični obliki od 8. oktobra do vključno 12. novembra do 15. ure.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.