Naslovnica Šport Državno prvenstvo v dresurnem jahanju

Državno prvenstvo v dresurnem jahanju

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes se je v Lipici začelo državno prvenstvo v dresurnem jahanju. Gre za enega najpomembnejših konjeniških dogodkov v državi, zato bo program, ki bo trajal do nedelje, tokrat še posebej pester.

Odprto državno prvenstvo je le ena iz niza prestižnih konjeniških športnih preizkušenj, ki jih med sezono gosti Lipica (foto: Živa Hernaus/Calisto M)

 

Državno prvenstvo v dresurnem jahanju je za najboljše slovenske tekmovalke in tekmovalce zagotovo najbolj pomembna osrednja letošnja preizkušnja. Na odprtem DP bodo poleg tekmovalk in tekmovalcev v kategorijah članov, mlajših članov, amaterjev, mladincev in mlajših mladincev nastopili tudi tekmovalci z mladimi konji. Na hipodromu v Lipici tokrat nastopa 55 tekmovalk in tekmovalcev s 64 konji, prva pa je na vrsti ekipna preizkušnja.

V nedeljo se bodo sodelujoči na zadnjem dnevu tekmovanj predstavili v prostem programu z glasbo, zato se obeta pravi balet konj ob glasbeni spremljavi. Vsi trije tekmovalni dnevi pa bodo za obiskovalce Kobilarne Lipica velika priložnost, da bolje spoznajo svet konj in konjeništva. Posestvo Lipice z več kot 300 belimi lipicanci bo na sončen vikend spet ponudilo družinska doživetja, vožnje s kočijo, otroci se bodo razveselili stika z žrebički in poniji,  vodeni ogledi kobilarne, predstava z lipicanci Zgodba o Lipici in doživetje Postanite šepetalec konjem.

Serija letošnjih konjeniških tekmovanj v Kobilarni Lipica se bo zaključila s Finalom Pokala Slovenije v preskakovanju ovir in Finalom Eqwin masters Pokala, ki bosta najboljše slovenske tekmovalke in tekmovalce v tej konjeniški disciplini pritegnila v Lipico od 27. do 29. oktobra.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.