Naslovnica Gospodarstvo Državna podpora za 7 projektov s področja gozdarstva in lesarstva

Državna podpora za 7 projektov s področja gozdarstva in lesarstva

Avtor: Spletno Uredništvo

Odbor za gospodarstvo Vlade RS je v Načrt razvojnih programov 2020–2023 pravkar uvrstil 7 projektov s področja gozdarstva in lesarstva. Projekti so mednarodni, sodelovalo bo 9 slovenskih struktur oziroma podjetij, njihova skupna vrednost je nekaj več kot 12 milijonov evrov, od tega pa bo Slovenija prispevala le nekaj manj kot 1,5 milijona evrov.

 Državna podpora za 7 projektov s področja gozdarstva in lesarstva

Po imenih projektov sodeč gre za zelo konkretne, sodobne in uporabne načrte (foto: pickpik.com) 

 

Odbor za gospodarstvo Vlade RS je v Načrt razvojnih programov 2020–2023 uvrstil sedem mednarodnih projektov s področja gozdarstva in lesarstva, v okviru katerih gre predvsem za financiranje znanstvenoraziskovalnega dela. Ti projekti so: ‘Inovativne strategije upravljanja gozdov’, ‘Uporaba drobnega lesa’, ‘Križno laminirane lesene konstrukcije’, ‘Inovativno oblikovanje lesenih gradbenih komponent’, ‘Mali gozdovi – veliki igralci’, ‘Odziv visokih lesenih stavb na veter’ ter ‘Specifikacija učinkovitosti lesa’.

»Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v okviru 8. Okvirnega programa EU za raziskave in inovacije – Horizon 2020 sodeluje v mreži ForestValue ERA-Net Cofund, skupaj s 30 financerskimi organizacijami iz 18 držav članic in pridruženih držav. Temeljna aktivnost mreže je izvedba skupnih transnacionalnih razpisov za raziskovalne in razvojne projekte s področja gozdarstva in lesarstva,« so pojasnili z Vlade RS.

Gre za prvi mednarodni javni razpis mreže Forest Value JTC 2017, kjer naj bi odobrili sofinanciranje skupno 17 projektov. Med njimi je omenjenih slovenskih 7 projektov, pri katerih sodeluje 9 slovenskih podjetij oz. struktur. Skupna vrednost vseh sedmih slovenskih projektov znaša nekaj več kot 12 milijonov evrov, od tega naj bi Vlada RS zagotovila 1.470.000 evrov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.