Naslovnica Slovenija Druga letošnja pošiljka pomoči v obliki hrane

Druga letošnja pošiljka pomoči v obliki hrane

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je v skladišča Rdečega križa in Karitsa pravkar razposlalo 1015 ton hrane. To je druga letošnja pošiljka pomoči za socialno in materialno najbolj ogrožene osebe v državi.
Druga letošnja pošiljka pomoči v obliki hrane

Pretovor hrane v osrednjem logističnem centru Rdečega križa Slovenije Dovjež v predmestju Ljubljane (foto: Arhiv RKS)

V skladiščne prostore Rdečega križa in Karitasa je v sklopu drugega letošnjega segmenta ‘Operativnega programa za hrano in/ali osnovno materialno pomoč’ Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) pravkar dostavilo 1015 ton prehrambenih izdelkov, ki so namenjeni za pomoč socialno in materialno najbolj ogroženemu delu prebivalstva Slovenije.

Tokrat so obema partnerskima organizacijama namenili 92.880 kg pšenične bele moke TIP 500, 77.539 kg jajčnih testenin, 46.427 kg brušenega dolgozrnatega riža, 410.688 litrov UVT mleka, 172.200 litrov jedilnega rafiniranega sončničnega olja, 33.408 kg konzerviranega fižola, 25.344 kg konzerviranih paradižnikov, 66.874,00 kg konzerviranega graha in 90.316,80 kg mešane marmelade.

»Hrano bosta slovenska Karitas in Rdeči križ Slovenije dostavila na razdelilna mesta svojih območnih združenj. Informacije o terminih razdeljevanja paketov s hrano in upravičenosti do izdelkov nudijo območna združenja obeh partnerskih organizacij,« so ob tem še pojasnili z Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Sicer se ta program pomoči sofinancira iz ‘Sklada za evropsko pomoč najbolj ogroženim’ in se izvaja od leta 2014.

Za področje deljenja pomoči v obliki hrane ima Karitas v Sloveniji 6 osrednjih skladišč – v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Celju, Novem mestu in Murski Soboti, poleg tega pa še več kot 300 razdelilnih mest. RKS pa izvaja svoje socialne aktivnosti preko Centralnega logističnega centra RKS Ljubljana Dovjež, Logističnih centrov Maribor in Postojna-Pivka, 56 območnih združenj in več kot 890 krajevnih organizacij.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.