Naslovnica Trendi SP v hokeju, dokumentarec Preobrazba in 7 radijskih premier

SP v hokeju, dokumentarec Preobrazba in 7 radijskih premier

Avtor: Spletno Uredništvo
Na RTV Slovenija se v naslednjih dneh obetajo tri večje programske novosti. Prva je spremljanje Svetovnega prvenstva v hokeju na ledu, druga je dokumentarni film o doseganju ogljične nevtralnosti v ZDA z naslovom Preobrazba, tretja pa na predvajanje kar sedmih premier iz otroške knjižne zbirke Čebelica na Prvem programu Radia Slovenija.
SP v hokeju, dokumentarec Preobrazba in 7 radijskih premier

Zastava ZDA, sončne celice in kupi premoga – trije simboli dokumentarnega filma ‘Preobrazba’ (foto: RTV Slovenija)

Služba za komuniciranje RTV Slovenija je posebej opozorila, da bo RTV Slovenija že od pojutrišnjem (petek, 12. maja) vse do 28. maja 2023 na TV SLO 2, Valu 202 in spletnem portalu rtvslo.si prenašala letošnje Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu, na katerem bo sodelovala tudi reprezentanca Slovenije. Sicer SP elitne divizije letos skupaj gostita finski Tampere s skupino A in latvijska prestolnica Riga, kjer bo Slovenija igrala v skupini B.

Prva tekma naših bo v soboto (13. maja), ob 11. uri proti Švici. Nato Slovenijo v nedeljo (14. maja) prav tako že ob 11.00 čaka dvoboj s Kanado, nakar se bodo ‘risi’ v torek (16. maja) ob 15. uri srečali z Norveško. V četrtek in petek (18. in 19. maja) sledita obračuna s Češko in domačo Latvijo, v nedeljo (21. maja) pa še tekma s Slovaško. Tudi te tri tekme bodo ob 15. uri, medtem ko bo zadnji nastopa naših proti Kazahstanu v ponedeljek 22. maja ob 19. uri.

Druga programska novost prihaja z Informativnega programa TV Slovenija. Dokumentarni film avtorja Adrijana Bakiča in snemalca Gregorja Kosa z naslovom ‘Preobrazba’ govori o cilju ameriške vlade, da do leta 2050 doseže ogljično nevtralnost. Napovednik razkriva, da so se ZDA, sicer največji onesnaževalec na svetu, zmanjševanja onesnaževanja lotile predvsem z novim Zakonom o zniževanju inflacije.

Američani so prepričani, da se lahko vse problematike rešijo z denarjem, toda ali je v praksi res tako? Premiera tega zanimivega filma bo v torek, 16. maja, ob 20.35 na TV SLO 1. Tretja programska novost pa je posvečena predvsem čebelam in otrokom. Ob Svetovnem dnevu čebel (20. maj), bo med 15. in 21. majem vsak večer ob 19.45 v sklopu oddaje ‘Lahko noč, otroci’ na Prvem programu Radia Slovenija na sporedu kar 7 premier iz knjižne zbirke Čebelica.

Serija se bo začela v ponedeljek 15. maja zgodbica ‘Gremo gledat morje’ (avtor Miroslav Košuta), v torek ‘Kako je Izidor ovčice nosil’ (Slavica Remškar), v sredo ‘O dveh občutljivkah’ (Polonca Kovač), v četrtek ‘O velikanu, ki je kradel letne čase’ (Irena Androjna), v petek ‘Pozabljiva stonoga’ (Darja Marinšek), v soboto ‘Od srede do petka’ (Neža Maurer) in v nedeljo 21. maja kot zadnja še ‘Pravljica o modrem plaščku’ (judovska ljudska zgodba).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.