Naslovnica Slovenija Dobrodelna zmaga Ministrstva za obrambo

Dobrodelna zmaga Ministrstva za obrambo

Avtor: Spletno Uredništvo

Ministrstvo za obrambo, Generalštab Slovenske vojske in Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje so ob koncu leta poskrbeli za dobrodelno potezo. Pod sloganom ‘SodelujeMO – obdarujeMO’ so se pridružili akciji Zveze prijateljev mladine Slovenije ‘Veseli december’ in tokrat so zadeli tarčo v črno. Ta poteza pa ni bila edina, saj so danes odprli rše likovno razstavo Umetniki za Karitas. 

Dobrodelna zmaga Ministrstva za obramboMinistrstvo za obrambo je ob koncu leta 2019 zabeležilo zares lepo dobrodelno zmago (foto: Bruno Toič, MORS)

 

V Ministrstvu za obrambo (MO), na Generalštabu Slovenske vojske in v Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje so leto 2019 končali z dobrodelno akcijo, oziroma so se pod sloganom ‘SodelujeMO – obdarujeMO’ pridružili Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Slednja je kot vsako leto pripravila vrsto dobrodelnih aktivnost za ‘Veseli december’, s katerimi želijo pomagati otrokom iz socialno najbolj ogroženih okolij.

Pod praznično okrašeno jelko v avli Ministrstvu za obrambo so zaposlenih na vseh treh državnih organih zbrali veliko daril za najbolj nesrečne otroke – tiste, ki se spoprijemajo s pomanjkanjem, revščino, boleznimi in socialno izključenostjo. Zbrana darila so po krajši slovesnosti predali generalni sekretarki Zveze prijateljev mladine Slovenije Bredi Krašni in njenim sodelavkam.

»Minister za obrambo Karl Erjavec je ob tej priložnosti poudaril, da je Zveza prijateljev mladine Slovenije v skoraj sedmih desetletij svojega delovanja postorila ogromno dobrega za slovenske otroke. Poudaril je pomen skrbi za vse mlade, ki živijo v težkih socialnih razmerah. Izrazil je željo, da bi akcija na ministrstvu za obrambo postala tradicionalna,« so sporočili z Ministrstva za obrambvo RS.

Generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) Breda Krašna se je seveda zahvalila zaposlenim za vsa zbrana darila, ZPMS pa je nato zasukal rokave in darove takoj začel razvažati otrokom. Dobrodelna poteza MO je zagotovo hvale vredna in je lahko za vzgled ostalim zaposlenim na državnih ustanovah, ni pa bila edina v teh zadnjih dneh leta 2019. 

Na Ministrstvu za obrambo so namreč danes, v petek, 20. decembra, pripravili še slovesnost ob odprtju razstave del, nastalih v mednarodni likovni koloniji Karitas na Sinjem vrhu nad Ajdovščino. Razstave del, nastalih v vsakoletnem projektu Umetniki za Karitas, gostujejo na MO že več kot desetletje, tako da so že kar tradicionalne.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.