Naslovnica Trendi Dobrodelna akcija RTV SLO za heroje iz gasilskih vrst

Dobrodelna akcija RTV SLO za heroje iz gasilskih vrst

Avtor: Spletno Uredništvo
RTV Slovenija za četrtek 25. avgusta pripravila prav posebno dobrodelno oddajo. Na TV SLO 1 bo ob 20. uri na sporedu oddaja ‘Stopimo skupaj za slovenske gasilce’, v kateri se bo zbiralo prispevke za nakup gasilske opreme.
Dobrodelna akcija RTV SLO za heroje iz gasilskih vrst

Vsa gasilska Slovenija je priskočila na pomoč Krasu, sedaj pa pomoč potrebujejo gasilci (foto: FB GZS)

Zadnji požar na Krasu je razgalil nekaj večjih in veliko manjših težav slovenskega gasilstva, ki jih v preteklih letih niso odpravili. Sicer se je najprej pokazala prednostna nuja po nabavi dveh gasilskih letal, za kar naj bi do naslednje poletne sezone 2023 poskrbela država. Vendar se je poleg tega izkazalo, da številna prostovoljna in poklicna gasilska društva potrebujejo še marsikaj drugega, predvsem obnovo dotrajane opreme in vozil.

Zato je RTV Slovenija v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije pripravila prav posebno dobrodelno oddajo z naslovom ‘Stopimo skupaj za slovenske gasilce’. Oddaja bo na sporedu v četrtek, 25. avgusta, donacije pa dobo sprejemali med 20. in 22. uro in sicer prek tel št. 01/472 0011. “Kar 17 dni se je na slovenskem Krasu z ognjeno stihijo borilo več tisoč požrtvovalnih in prizadevnih gasilk in gasilcev.

 Uničene je bilo ogromno opreme, veliko opreme je dotrajane in neprimerne za gašenje obsežnih požarov v naravi. Običajno oni pomagajo nam, tokrat pa lahko mi pomagamo njim. Za njihovo požrtvovalnost se jim lahko zahvalimo s prispevki za nakup opreme,” so med drugim zapisali z RTV SLO. V oddaji bodo osrednji gostje prav gasilci, ki bodo ob dopisnikih RTV Slovenija govorili o tem, kaj vse so med požarom doživljali na Krasu.

Gasilci bodo sami pojasnili, kaj bi bilo s primerno opremo še moč narediti, oziroma, kaj bi bilo lahko bolje za gašenje. V glasbenem delu oddaje bodo nastopili številni slovenski izvajalci, program pa bosta povezovala Lorella Flego in Saša Krajnc. Ponovitev oddaje bo v nedeljo 28. avgusta, ob 13.25 na TV SLO 1 in tudi tedaj bo moč nakazati prostovoljne denarne prispevke. Sicer pa se lahko prek SMS sporočil daruje tudi danes.

“S poslanim SMS-sporočilom s ključno besedo GASILEC5 na številko 1919 boste prispevali 5 €. Zbrana sredstva bodo v celoti razdeljena sodelujočim gasilskim društvom. Stopimo skupaj za slovenske gasilce lahko v četrtek, 25. avgusta, v neposrednem prenosu ob 20. uri spremljate na: 1. programu TV Slovenija, 1. programu Radia Slovenija ali prek spleta na rtvslo.si,” so še pojasnili z RTV SLO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.