Naslovnica Šport Dobovec slavi zgodovinski uspeh

Dobovec slavi zgodovinski uspeh

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski prvaki v futsalu iz ekipe Dobovca so danes dosegli zgodovinski uspeh. Dobovec se je namreč kot prvi slovenski klub uvrstil na zaključni turnir Lige prvakov, potem ko je v Kazahstanu premagal domači Aktobe z 2:1.
Prizor ob žrebu s strani tik pred pričetkom današnje tekme (foto: FB Dobovec)

Futsal klubu Dobovec je danes uspel veliki met. Črno-beli iz Rogaške Slatine so se namreč prvič v zgodovini slovenskega futsala uvrstili na zaključni turnir Lige prvakov. Slovenski prvaki so v kazahstanskem Almatiju zmagali dvoboj osmine finala Lige prvakov proti domačemu klubu Aktobe z 2:1 in se tako prebili v veliki finale tekmovanja, oziroma med najboljših osmih evropskih klubov v futsalu.

Sicer se prva od osmih tekem osmine finale letošnje Lige prvakov v futsalu za Dobovec ni začela najbolje, saj je za Aktobe sredi prvega polčasa prvi zadel Oliveira, en od treh Brazilcev pri kazahstanski ekipi. Vendar sta nato na začetku drugega polčasa za Slovence dosegla zadetka Matošević in Duščak, tako da je Dobovec prešel v tesno prednost in jo z odlično predstavo tudi uspešno očuval do konca srečanja.

Veselja v taboru slovenskih prvakov ni bilo ne konca ne kraja, saj gre za zgodovinski uspeh tako za klub, kot tudi za celoten slovenski futsal in tudi za Nogometno zvezo Slovenije. Zaključni turnir za naslov klubskega evropskega prvaka bo letos na sporedu med 28. aprilom in 3. majem, potekal pa bo v beloruskem Minsku (če se ne zgodi kaj nepredvidenega, predvsem glede političnih razmer v državi).

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.