Naslovnica Magazin Digitalna promocija prek nove spletne strani Love Istria

Digitalna promocija prek nove spletne strani Love Istria

Avtor: Spletno Uredništvo
Štiri občine Slovenske Istre povezuje tudi skupna turistična usmeritev, zato prek občinskih turističnih struktur aktivno sodelujejo pri promociji tega območja Slovenije. Tokrat so zagnali novo skupno spletno stran, ki so jo poimenovali Love Istria.
Digitalna promocija prek nove spletne strani Love Istria

Prizor z novinarske konference v portoroškem Info centru Monfort (foto: Love Istra)

Štiri občine oziroma štiri turistične destinacije Slovenske Istre že vrsto let sodelujejo na različne načine in se skupaj tudi uspešno promovirajo. Del skupnih aktivnosti poteka pod blagovno znamko ‘Love Istria’, ki je pravkar dobila tudi svojo novo spletno stran. Na njej so  poudarjena doživetja, ki so jih v zadnjih letih razvile lokalne turistične organizacije in turistično gospodarstvo.

Novo spletno mesto ‘Love Istria’ pripomoglo k zagotovitvi še večje prepoznavnosti Slovenske Istre, k bolj učinkovitemu trženje lokalnih turističnih produktov in k zagotavljanju primerno kakovostne ponudbe. Prav to pa poudarja tudi slovenska nacionalna strategija promocije turizma, katera spodbuja združevanje lokalnih (mestnih, občinskih, krajevnih) turističnih destinacij v skupne, širše zastavljene enotne regijske destinacije.

»Spletna stran je torej krovni pregled istrskih lepot, dobrot in doživetij. Destinacije Portorož & Piran, Izola, Koper in Ankaran so predstavile novo spletno stran www.loveistria.si, ki v treh korakih – odkrij, doživi in načrtuj – Slovensko Istro predstavlja na enovit način skozi njene naravne in kulturne danosti ter gastronomske zaklade,« so med drugim pojasnili na skupni predstavitveni tiskovni konferenci.

Sicer so v vseh 4 destinacijah Slovenske Istre zadnja leta veliko vlagali v digitalizacijo svoje ponudbe. Lani so na primer tudi zaradi tega zabeležili izjemne rezultate z digitalno promocijsko kampanjo na ključnih trgih v pred-sezoni in po-sezoni, med drugim so bili prisotni tudi na svetovnem sejmu EXPO Dubaj.

Za letos pa poleg priprave dolgoročnejše skupne strategije načrtujejo še povečanje kakovostnih komunikacij prek nove spletne strani. Aktivnosti na spletni strani se bodo namreč prenesle tudi na najbolj priljubljena družbena omrežja, letošnja digitalna promocijska kampanja pa bo tudi zato izdatno podprta z novimi foto in video vsebinami.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.