Naslovnica Gospodarstvo Vpis v program Vodenje izvoznega poslovanja le še do jutri

Vpis v program Vodenje izvoznega poslovanja le še do jutri

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija SPIRIT Slovenija bo v mesecu marcu začela z usposabljanjem nove generacije izvoznih managerjev in sicer prek mednarodnega izobraževalnega programa ‘Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management. Na voljo je le še nekaj prostih mest, a bodo morali interesenti pohiteti, saj prijave zbirajo le še do jutri.
Vpis v program Vodenje izvoznega poslovanja le še do jutri

Prizor z novembrske razglasitve IMT za naj izvoznika leta 2022 – podjetja Dewesoft (foto: FB Dewesoft d.o.o.)

Mednarodni izobraževalni program ‘Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management (ITM) sodi med najučinkovitejše izobraževalne programe s področja izvoznega poslovanja v EU. Javna agencija SPIRIT Slovenija ta program uspešno izvaja že od leta 2006 in sicer v sodelovanju s fundacijo ITM Worldwide ter z organizacijo Swedish Trade Council. Marca bo tako z učenjem pričela že 16. generacija slušateljev programa.

»V tem času se je v njem kalilo in ga uspešno zaključilo že 206 izvoznih managerjev slovenskih malih in srednje velikih podjetij. Zadovoljstvo udeležencev je vsako leto izjemno, podjetja pa kažejo odlične rezultate poslovanja v tujini, saj so v treh do petih letih po udeležbi v programu prihodke iz poslovanja na tujih trgih v povprečju povečala za 40 odstotkov, nekatera pa tudi za več kot dvakrat,« so poudarili z agencije SPIRIT Slovenija.

Izobraževalni program ITM je sicer posrečena kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja. Temelji na izjemno praktični usmerjenosti, kar podjetja in posameznike prisili k temeljitemu načrtovanju izvoznih aktivnosti ter jim na ta način prihrani nepotrebne napake, zaplete in predvsem stroške. Sicer je letos za vpis na voljo še nekaj prostih mest, a bodo morali interesenti močno pohiteti, saj prijave zbirajo le še do jutri.

Velja dodati, da Javna agencija SPIRIT Slovenija vsako leto razglasi tudi ‘ITM Izvoznika leta’. Lani je bilo za najboljše razglašeno podjetje Dewesoft d.o.o.. To podjetje razvija in izdeluje najsodobnejše instrumente za zajem podatkov, testiranje in merjenje, ki se nato uporabljajo v najnaprednejših laboratorijih po svetu. Z njihovo pomočjo se nato razvijajo rakete in sateliti, nova varnejša zemeljska vozila ter drugi produkti, ki ljudem izboljšujejo vsakdanje življenje.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.