Naslovnica Trendi Danes slovenske risanke, sledita dve filmski premieri

Danes slovenske risanke, sledita dve filmski premieri

Avtor: Spletno Uredništvo
V naslednjih dneh bosta v slovenske kinodvorane vstopila nova filma – grozljivka ‘Nekaj je v vodi’ in romantična zgodba ‘Pelji me na luno’. Že za danes popoldan pa se napoveduje predvajanje celega niza slovenskih animiranih filmov.
Danes slovenske risanke, sledita dve filmski premieri

Plakata obeh novih filmov, ki bosta slovenski premieri doživela četrtek (foto: cineplexx.si)

Danes v kina po Sloveniji prihaja serija slovenskih risank, ki so jo poimenovali ‘Bimberli in animirani junaki’. Gre za animirane zgodbice ‘Koyaa – Divji ležalnik’, ‘Egon Klobuk’, ‘Bimberli’, ‘Gospod Filodendron in Jablana’, ‘Spacapufi’, ‘Mišja hiša’ ter ‘Princ Ki-Ki-Do – Balon’. Skupna dolžina celotne serije animacij je 53 minut, po različnih kinih po Sloveniji pa se bo predvajala ob različnih terminih, začenši ob 14.00 v ljubljanskem Rudniku.

V naslednjem tednu pa se bosta v slovenskih kinih pričeli v četrtek predvajati dve filmske novosti. Prva kino novost tedna bo grozljivka ‘Nekaj je v vodi’. Pet prijateljic se zaradi udeležbe na poroki znajde na rajskih Karibih, kjer se udeležijo izleta z ladjo, ki pa se ne konča dobro. Dekleta se namreč znajdejo v morju, kjer se morajo boriti za svoje odnose in predvsem za svoja življenja, saj je okrog njih polno morskih psov.

Režiser filma je bil Hayley Easton Street, glavne vloge pa igrajo Lauren Lyle, Natalie Mitson, Ellouise Shakespeare-Hart, Hiftu Quasem in Nicole Rieko Setsuko. Druga filmska novost tedna bo romantična zgodba ‘Pelji me na luno’. Zgodba nas vrne v 60. leta prejšnjega stoletja, ko se Američani pripravljajo za prvi let na luno. Da bi izboljšala svojo podobo v javnosti, NASA najame vrhunsko strokovnjakinjo za marketing Kelly Jones.

Vendar pa privlačna in pametna ženska zmede vodjo izstrelitve Cola Davisa, kar za zgodovinski polet Apolla 11 ni ravno najbolje. Vmeša pa se tudi Bela hiša, ki Kelly naroči, naj uprizori in posname lažni pristanek na luni, za vsak primer – če bi šlo s prvi televizijskim prenosom z lune kaj narobe (še danes kroži kar prepričljiva zgodba o tem, da so v resnici to storili in da jim je pri snemanju lažnih kadrov z lune v studiu pomagal slavni režiser Stanley Kubrick).

Film ‘Pelji me na luno’ se sicer ponaša z odličnim igralskim kadrom, v katerem so Scarlett Johansson, Woody Harrelson, Channing Tatum, Ray Romano, Colin Woodell, Jim Rash, Noah Robbins, Donald Elise Watkins, Anna Garcia, Nick Dillenburg in Christian Zuber, režiser pa je bil Greg Berlanti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.