Naslovnica Šport Temeljite priprave rokometašev na OI, v ponedeljek proti Egiptu

Temeljite priprave rokometašev na OI, v ponedeljek proti Egiptu

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška rokometna reprezentanca je danes končala z drugim delom priprav na Olimpijske igre v Parizu, v ponedeljek pa jo v Celju čaka prva pripravljalna tekma proti vedno neugodnemu Egiptu. Do OI manjkajo še trije tedni, zato bodo tokrat priprave res dolge in temeljite.
Temeljite priprave rokometašev na OI, v ponedeljek proti Egiptu

Nasmeški potrjujejo, da ga ni večjega užitka, kot po poletnem kondicijskem treningu sesti v mrzlo reko (foto: FB RZS)

Najboljši slovenski rokometaši so včeraj zapustili Kranjsko goro, kjer so končali z drugo fazo priprav na bližnje Olimpijske igre, ki se v Parizu pričenjajo že čez tri tedne. Reprezentanca je sicer zaradi poškodbe stopala ostala brez igralca desnega krila Gašperja Marguča, zadnje dni je zaradi težav s stegensko mišico po prilagojenem programu vadil Nejc Cehte, vsi ostali pa so zdravi in so se trudili na polno.

Slovenski selektor Uroš Zorman in njegovi pomočniki so namreč po informacijah Rokometne zveze Slovenije (RZS) tudi drugo fazo priprav posvetili predvsem nabiranju kondicije oz. moči, saj si bodo tekme na Olimpijskih v Parizu sledile v zelo zgoščenem ritmu. “Vzdušje v ekipi je odlično, vsi igralci smo zelo motivirani. Starejši se zavedamo, da so verjetno to zadnje OI, na katerih bomo nastopili in s tem zadnja priložnost za kakšen dosežek.

Vsi smo osredotočeni na cilj, kar je edino pravilno. Velik nesmisel bi bil, da se odpovemo dopustu med klubskima sezonama in potem delamo nekaj na pol,” je za spletno stran RZS dejal izkušeni levi zunanji reprezentant Borut Mačkovšek. Slovenska reprezentančna ekipa se bo že v nedeljo zvečer spet zbrala skupaj v Ljubljani, v ponedeljek pa jo v celjski dvorani Zlatorog ob 19. uri čaka prva pripravljalna tekma proti prvaku Afrike Egiptu. 

Po dvoboju z robustnimi in vedno neugodnimi Egipčani se bo Zormanova četa vrnila v Ljubljano, kjer bo nato trenirala v naslednjih dneh. V četrtek (11. julija) sledi začasna selitev v Koper, kjer bo celotna rokometna zasedba sodelovala na skupni predstavitvi vseh športnikov letošnje slovenske olimpijske ekspedicije. V petek pa jo že čaka pot v Györ, kjer se bo v soboto ob 17.00 v drugi pripravljalni tekmi srečala z domačo izbrano vrsto Madžarske.

Potem se bo slovenska moška rokometna reprezentanca vrnila v Kranjsko Goro, kjer bo ostala vse do 22. julija, ko bo odpotovala v Pariz. Že dan zatem (23. julija) bo preizkusila olimpijsko prizorišče z najtežjo pripravljalno tekmo – proti gostiteljici OI in eni od prvih favoritinj za olimpijska odličja Franciji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.