Naslovnica Trendi Dajmo miru priložnost in Stopimo skupaj za Ukrajino

Dajmo miru priložnost in Stopimo skupaj za Ukrajino

Avtor: Spletno Uredništvo
RTV Slovenija se je danes pridružila vseevropski radijski pobudi za mir. V torek, 8. marca pa se na prvem programu TV Slovenija napoveduje dobrodelni koncert ‘Stopimo skupaj za Ukrajino’, s katerim se bo zbirala pomoč za begunce iz te države.
Dajmo miru priložnost in Stopimo skupaj za Ukrajino

Poster Johna Lennona, ki je bil umorjen le 5 let po objavi mirovniške himne ‘Give peace a chance (foto: pixabay.com)

Programi Radia Slovenija Prvi, Val 202, Ars in Radio Si so se danes dopoldan pridružili vseevropski radijski pobudi za mir v Ukrajini. Več kot 150 radijskih postaj iz vseh koncev  Evrope, tako javnih, kot tudi zasbenih, vključno z ukrajinskim javnim radiem je točno ob 8.45 zavrtelo znano mirovniško himno skladbo Johna Lennona ‘Give Peace a Chance’ (Dajmo miru priložnost)‘. Na straneh rtvslo.si je bil medtem vzpostavljen tudi spletni prenos ukrajinskega radia.

»S sporočilom miru, upanja in enotnosti so sodelujoči poudarili tudi povezovalno moč radia, v pozivu pa združili evropsko celino,« so o tej simbolični akciji pojasnili z RTV Slovenija. Zaradi vse večjega števila beguncev in drastičnega poslabšanja osnovnih življenjskih razmer v Ukrajini pa se že pojavlja nuja po zbiranju dodatne pomoč za begunce. TV SLO1 bo zato v sodelovanju s Karitasom in Rdečim križem za torek pripravila dobrodelni koncert za pomoč beguncem iz Ukrajine.

Večer 8. marca torej letos ne bo povsem v znamenju Dneva žena, ampak bodo med 20.10 in 21.50 na prvem programu TV SLO, prvem programu Radia Slovenija, na Radiu Koper, Radiu Maribor in na spletnem mestu rtvslo.si predvajali dobrodelni koncert za pomoč beguncem, ki so ga poimenovali ‘Stopimo skupaj za Ukrajino’. Dobrodelna sredstva se bodo zbirala na dan koncerta in pa tudi dan pozneje, v sredo, 9. marca.

»Začetek vojne v Ukrajini je pretresel ves svet in brezkompromisno posegel v življenja milijonov. Vsako vojno spremlja nepopisna humanitarna kriza, ki jo lahko omili le medčloveška solidarnost in darežljivost,« so ob napovedi torkovega koncerta spomnili s Službe za komuniciranje RTV Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.