Naslovnica Magazin Covid sledilnik, Janja Garbret in referendum o vodi

Covid sledilnik, Janja Garbret in referendum o vodi

Avtor: Spletno Uredništvo
Spletni velikan Google je danes objavil rezultate o najbolj iskanih vsebin v letu, ki se pravkar izteka. Dokument nosi naslov ‘Leto v iskanju 2021’, Slovenci pa smo letos največkrat obiskali Covid sledilnik, med osebami nas je najbolj zanimala zlata olimpijka Janja Garnbret, med dogodki pust, na področju TV in zabave oddaja ‘Sanjski moški in glede aktualnega družbeno-političnega dogajanja referendum o pitni vodi.
Najbolj klikana Slovenka Janja Garbret z olimpijsko zlato medaljo in s solznimi očmi sreče (foto: Luka Fonda)

Spletni gigant Google je pravkar oznanil rezultate o najbolj iskanih vsebin v letu, ki se pravkar izteka. ‘Leto v iskanju 2021’  tako nudi poseben vpogled v najpomembnejše trenutke in trende leta, ki se počasi končuje. Pri Googlu so posebej razkrili tudi podatke o dogajanju na slovenskem spletu. Katere ljudi, informacije, dogodki in TV oddaje smo torej Slovenci v letu 2021 največkrat ‘klikali’ s svojih naprav?

Najbolj množično priljubljenih deset splošnih iskanj v Sloveniji za leto 2021 je bilo naslednjih: 1. Covid sledilnik, 2. vreme, 3. Euro 2020 (Evropsko nogometno prvenstvo), 4. potresi, 5. NBA (severnoameriške pokicna košarkarska liga), 6. Bitcoin (kriptovaluta), 7. Vuelta (Kolesarska dirka po Španiji) , 8. Tour de France (Kolesarska dirka po Franciji), 9. Olimpijske igre in 10. Pust 2021.

Najbolj iskana oseba po spletu v Sloveniji je bila letos zlata olimpijska Janja Garnbret, drugi je bil kolesarski svetovni prvak Primož Roglič, tretji pa ‘slavni uvoznik hitrih testov’ Luka Lah. Na področju TV in zabave je oddaja ‘Sanjski moški’ prehitela ‘Kmetijo’ in ‘Evrovizijo’. V rubriki aktualno-politična iskanja je zmagal referendum za pitno vodo, na drugem mestu so bile plače policistov, na tretjem pa minimalna plača.

Morda še najbolj zanimiv vrsti red števila iskanj je bil tisti s področja najbolj iskanih dogodkov v Sloveniji. Pust je namreč premagal drugouvrščeni Dan državnosti (kljub okrogli obletnici 30 let osamosvojitve Slovenije), na tretjem mestu zanimanja Slovencev na spletu pa je bila letos Velika noč.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.