Naslovnica Gospodarstvo Četrto raziskovalno srečanje za podjetja s tujim in mešanim kapitalom

Četrto raziskovalno srečanje za podjetja s tujim in mešanim kapitalom

Avtor: Spletno Uredništvo

Ta teden je na sporedu četrto raziskovalno srečanje za podjetja s tujim in mešanim kapitalom, ki ga pripravlja Javna agencija SPIRIT Slovenija. Tokrat bo srečanje potekalo le prek spleta, govora pa bo o prihodnosti, novih tehnologijah in umetni inteligenci.

Četrto raziskovalno srečanje za podjetja s tujim in mešanim kapitalomNa spletnem srečanju bo sodelovala tudi legendarna Petra Majdič (foto:gov.si/commons.wikimedia.org) 

 

V sredo, 25. novembra 2020, bo med 16.30 in 19.00 na vrsti četrto raziskovalno srečanje za podjetja s tujim in mešanim kapitalom, ki ga pripravlja Javna agencija SPIRIT Slovenija. Spletni dogodek bo potekal iz posebnega studia na Brdu pri Kranju, govora pa bo o prihodnosti, novih tehnologijah in umetni inteligenci. Srečanje bo zaznamovala tudi udeležba prav posebnih gostov.

»O umetni inteligenci, analizi velike količine podatkov ter tehnologiji kot pomočniku pri lansiranju ideje na trg bodo govorili dr. Joachim Weise (podpredsednik Data Strategy and Analytics, zadolžen za umetno inteligenco pri DB Schenker), dr. Jure Leskovec (profesor na Univerzi Stanford, direktor raziskav in naprednih tehnologij pri Pinterest); Mic Melanšek in Rado Daradan (Mali junaki, ustanovitelja Hooray Studios),« so napovedali z agencije.

Polet teh gostov pa bo posebne pozornosti deležen ‘športni del’ sredinega popoldanskega programa. Sodelovala bo namreč Petra Majdič, ki je najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov, v zgodovino svetovnega športa pa se je zapisala tako, da je osvojila olimpijsko medaljo s petimi zlomljenimi rebri in s predrtim pljučnim krilom. Poleg nje bo spregovoril tudi dr. Matej Tušak, ki je priznan slovenski športni psiholog z desetletji izkušenj.

Prva tri srečanja voditeljev podjetij s tujim kapitalom so bila med udeleženci odlično sprejeta, so še poudarili s Spirit Slovenija. Poleg tega so neposredne investicije iz tujine pomemben dejavnik gospodarske rasti vsake države, saj zagotavljajo njeno konkurenčnost in učinkovitost. Zato se Agencija v sklopu pridobivanja novih tujih potencialnih investitorjev intenzivno ukvarja tudi s tujimi investitorji, ki so danes že prisotni v Sloveniji. 

»Agencija je razvila inovativni program Nadaljnja rast in razvoj podjetij s tujim in mešanim kapitalom, katerega namen je podpora najboljšim podjetjem s tujim kapitalom v Sloveniji pri njihovi rasti in razvoju. V program je vključenih 80 podjetij, ki jim agencija pomaga pri izvedbi novih investicij, reševanju konkretnih težav v poslovnem okolju in jih povezuje z državnimi institucijami. Ključna prednost programa je hitra odzivnost, ki jo podjetja najbolj cenijo,« so še sporočili s Spirit Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.