Naslovnica Gospodarstvo Četrta tranša posojil za slovensko gospodarstvo

Četrta tranša posojil za slovensko gospodarstvo

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je sporočilo, da so spet na voljo sredstva za posojila, oz. povratna sredstva SID banke. 1,9 milijona evrov posojil je na voljo za raziskave, razvoj in inovacije, medtem ko je kar 22,5 milijonov evrov na razpolago za mikrokredite za MSP.
Prizor s poslovnega dogodka SID banke konec meseca julija (foto: FB SID banka)

Z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo so najprej spomnili, kako so že lani septembra s SID banko podpisali sporazum o financiranju operacije ‘FI COVID-19’. Tako so slovenskemu gospodarstvu za obdobje med leti 2020 in 2023 dali na voljo več finančnih instrumentov za omilitev posledic ekonomske krize, ki jo je povzročil lanski izbruh pandemije koronavirusa.

V sklopu celotne operacije bo na voljo kar 97,5 milijonov evrov sredstev, pri čemer približno dve tretjini tega zneska evropskega izvora. Posojilom za raziskave, razvoj in inovacije (RRI) bo namenjenih 7,5 milijonov evrov, mikrokreditom za mala in srednje velika podjetja (MSP) pa preostalih 90 milijonov evrov. »Evropska sredstva se SID banki izplačajo v štirih enakih tranšah, finančni instrumenti pa so na voljo do porabe sredstev.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je tako 10. avgusta 2021 izplačalo zadnjo, 4. tranšo evropskih sredstev skladu skladov SID banki za izvajanje finančnih instrumentov FI COVID-19 v višini 16,3 milijonov evrov, od tega za posojila za RRI 1,3 milijonov evrov in za mikrokredite za MSP 15 milijonov evrov,« so pojasnili z Z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Slovenskim podjetjem, samostojnim podjetnikom, socialnim podjetjem in zadrugam je tako še zadnjič v tem letu na voljo 1,9 milijona evrov za posojila za RRI in 22,5 milijonov evrov za mikrokredite za MSP – tako za investicije kot za financiranje obratnih sredstev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.