Naslovnica Trendi Broadway in Hollywood na Prvem programu

Broadway in Hollywood na Prvem programu

Avtor: Spletno Uredništvo
Glasbeno uredništvo Prvega programa Radia Slovenija je pravkar napovedalo vrhunski radijski koncert. Skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija za sobotni večer pripravljajo obširen kolaž klasičnih broadwayskih in hollywoodskih skladb.
Broadway in Hollywood na Prvem programu

Simfonični orkester RTV Slovenija na zelo fotogenični lokaciji (foto: Arhiv RTV Slovenija)

Služba za komuniciranje RTV Slovenija je objavila vest, da bo v soboto (13. marca) ob 20. uri na sporedu Prvega programa Radia Slovenija, v video-prenosu na portalu RTV 4D, na spletni strani Prvega ter na FB straneh Prvega in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija na sporedu koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in posebnega gosta – italijanskega dirigenta in trobentača Marca Pierobona.

Glasbeniki se bodo tokrat podali v svet Broadwaya in Hollywooda, oziroma v svet glasbenih uspešnic, ki so skozi leta zaznamovale gledališča in filmsko industrijo. Gre za glasbo slavnih ustvarjalcev, kot so Ennio Morricone, Danny Elfman, John Williams, Harold Arlen in Alan Silvestri, poleg tega pa se bodo na koncertu poklonili velikanu ameriške popularne in klasične glasbe Georgu Gershwinu.

»Karizmatični italijanski trobentač Marco Pierobon je v svoji dosedanji karieri nanizal številna sodelovanja s priznanimi orkestri in dirigenti (milanska La Scala, Angleški in Dunajski komorni orkester, simfonični orkestri iz Chicaga, Bolzana, San Rema …). Od leta 2014 aktivno deluje tudi kot dirigent. Pierobon je kot trobentač in dirigent prvič sodeloval leta 2019 v abonmaju Mozartine« so med drugom pojasnili z RTV SLO.

Poudarili so tudi, da je moral Pierobon koncertni program prilagoditi izrednim razmeram in aranžmaje skladb napisati tako, da jih bo mogoče izvesti v živo, kljub prilagojenim okoliščinam in ob upoštevanju varnostno-zdravstvenih ukrepov, ne da bi vse to pokvarilo glasbenega doživetja poslušalcev in gledalcev. Vsekakor pa se v soboto obeta izjemen koncert v živo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.