Naslovnica Šport Tudi Formula 1 bo startala v Arabiji

Tudi Formula 1 bo startala v Arabiji

Avtor: Spletno Uredništvo
Podobno kot motociklisti bodo tudi vozniki formule 1 svojo sezono začeli na arabskih tleh. Ta konec tedna bo namreč v Bahrainu na vrsti tridnevni skupni test vseh moštev, konec meseca pa bo na istem asfaltu na sporedu tudi prva dirka sezone 2021.
Tudi Formula 1 bo startala v Arabiji

Novi Mercedes za letošnjo sezono Formule 1 (foto: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team)

Tudi Formula 1 bo sezono 2021 pričela na arabskem pesku. Konec tedna bo namreč v Bahrainu na vrsti tridnevni skupni test vseh moštev krovnega tekmovanja v avtomobilističnem športu. Podobno kot so minuli konec tedna motociklisti razreda MotoGP opravili prve in edine uradne treninge na stezi Losail v Katarju, tako bodo vozniki F1 konec tedna odvozili edini test pred pričetkom sezone.

V preteklosti je bilo teh skupnih testiranj več, toda po lanskem izbruhu pandemije koronavirusa so potovanja po svetu (tako za ljudi, kot tudi za vso potrebno opremo) postala precej bolj zapletena, zato so uradne treninge pred sezono omejili na en konec tedna. Pri tem bodo vozniki F1 na stezi preživeli precej več časa od motociklistov. Urnik namreč predvideva, da bo steza v Barherinu odprta v petek, soboto in tudi v nedeljo (12., 13. in 14. marec) od 8. pa vse do 17. ure.

Trenutno je pred pričetkom sezone 2021 v svetovnem prvenstvu F1 še veliko neznank. Nesporno je le dejstvo, da je sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton s svojim Mercedesom prvi favorit za osvojitev novega naslova. Sicer bo sezona 2021 malce neobičajna prehodna sezona, saj se za prihodnje leto napovedujejo večje spremembe tehničnih predpisov in zato se moštva že od lani precej posvečajo bolidom za leto 2022.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.