Naslovnica Gospodarstvo Slovenija na globalni turistični borzi

Slovenija na globalni turistični borzi

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes Slovenska turistična organizacija v sodelovanju s kar 33 slovenskimi podjetji pričenja tridnevno predstavitev turistične ponudbe Slovenije na borzi ITB. Kot večina javnih dogodkov tudi borza letos poteka v povsem digitalni obliki, poimenovali pa so jo ‘ITB NOW.
Pogled na portoroški Casino (foto: SJ)

Slovenska turistična organizacija (STO) je tudi letos poskrbela za kakovostno predstavitev turistične ponudbe Slovenije na globalni turistični borzi ITB. Po lanskem izbruhu pandemije koronavirusa, ki je botrovala k odpovedi lanske borze, so letošnjo izvedbo pripravili v digitalni obliki. Rdeča nit promocije Slovenije ostaja ta, da je naša država izjemna zelena trajnostna destinacija za aktivna doživetja.

Pomemben del predstavitve bo tudi gastronomija v luči naziva Evropska gastronomska regija 2021. Poleg STO se na ‘ITB NOW predstavlja kar 33 slovenskih turističnih ponudnikov – Zipline Dolinka Bled, Greenhills Slovenia, Between TMC, Happy Tours, EM Tourism – Experience Memories, Hit Alpinea Kranjska Gora Hotels, Slovenia Getaway, Dolina Soče – Julijske Alpe, Ljubljanski grad, Kareta turizem, Kobilarna Lipica in Kompas.

Na seznamu so tudi podjetja oz. ustanove ZTKMŠ Brda, KNM Travel, Palma Travel, Terme Vivat, Postojnska jama, Visit Savinjska, Roundabout Experiences, Sava Turizem d.d., SSNZ, Slotrips, Terme Banovci, Terme Snovik, Thermana, TA Movis, Turizem Bled, Turizem Ljubljana, Terme Zreče & Rogla, ZTŠM Šmarje pri Jelšah, Celeia Celje, ZT Idrija ter ZT Nova Gorica in Vipavska dolina.

Organizator borze ITB, družba Messe Berlin pa je sicer za letošnjo virtualno izvedbo  pripravila pester program s številnimi predavanji o aktualnih temah, med drugim tudi o okrevanju turizma po epidemiji s priznanimi predavatelji in inštitucijami.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.