Naslovnica Šport Brez Dončića in vseh ostalih najboljših najbrž ne bomo videli Tokia

Brez Dončića in vseh ostalih najboljših najbrž ne bomo videli Tokia

Avtor: Spletno Uredništvo

Košarkarji Slovenije so včeraj izvedeli za svoje nasprotnike v zadnjih kvalifikacijah za olimpijske igre v Tokiu. Med 23. in 28. junijem prihodnjega leta bodo naši zaigrali na turnirju v Litvi, kjer bodo v konkurenci domače in še štirih drugih reprezentance lovili zadnjo vozovnico za Tokio. Priložnost je izjemno mikavna, a le, če bo Slovenija zaigrala z Luko Dončićem in vsemi preostalimi najboljšimi košarkarji. 

 Brez Dončića in vseh ostalih najboljših najbrž ne bomo videli Tokia

Če bi zaigrali z enako postavo kot  na zlatem EP leta 2017, bi imeli veliko več možnosti, da se v zadnjem hipu uvrstimo celo na olimpijske igre v Tokiu (foto: fiba.com)

 

Košarkarji Slovenije so včeraj izvedeli za svoje nasprotnike v zaključnih poletnih kvalifikacijah za olimpijske igre v Tokiu. Med 23. in 28. junijem prihodnjega leta bodo namreč postale znane še zadnje 4 reprezentance, ki bodo zaigrale na košarkarskem delu olimpijskega turnirja v japonski prestolnici. Na igre v Tokiu so sicer že uvrščene Španija, Francija, ZDA, Argentina, Avstralija, Nigerija, Iran ter domačin Japonska, še 24 reprezentanc pa se bo v štirih skupinah borilo za zadnja štiri prosta mesta.

Že pred žrebom je bilo znano, da bodo te kvalifikacijske turnirje gostile Srbija (Beograd), Litva (Kaunas), Kanada (Victoria) in Hrvaška (Split), Slovenija pa imela včeraj na žrebu malce sreče, saj se je vse razpletlo po naših željah. Tako je odpadlo naporno potovanje na kanadsko pacifiško obalo, pa tudi turnirja v Beogradu in Splitu, kjer bodo imeli domačini dodatno pomoč s tribun.

Slovenska košarkarska članska izbrana vrsta bo tako zaigrala na turnirju v Litvi, kjer se bo najprej v skupini B pomerila z reprezentancama Angole in Poljske. Če bodo naši dobili eno ali obe tekmi, se bodo v polfinalu srečali z eno od ekip iz skupine A – domačo Litvo, Venezuelo ali Južno Korejo. 28. junija bo na vrsti še finalni dvoboj zmagovalcev polfinala, ki bo določil udeleženca olimpijskih iger.

”Zadovoljen sem, saj smo dobili Litvo in ne Srbije ali Kanade, ki si jih nismo želeli. Do junija 2020 je še daleč, vsekakor pa imamo veliko željo, da se uvrstimo na olimpijske igre. Imamo tudi lepe možnosti, vendar moramo najprej na kvalifikacije priti v popolni postavi in seveda zdravi. Ob tem ne smemo pozabiti, da nas februarja čakata še dve tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki sta v tem trenutku v prvem planu,” je povedal Radovan Trifunović, selektor slovenske reprezentance.

Po trenutnih predvidevanjih bi bilo sicer veliko presenečenje, če se v tem finalnem dvoboju ne bi srečali Litva in Slovenija, toda naši bodo morali na teh kvalifikacijah zaigrati z Luko Dončićem in vsemi ostalimi naj boljšimi. Morda bi bilo dobro naturalizirat kakšnega tujega centra ter tudi poskusit prepričat Gorana Dragiča, da se vrne v slovenski dres. V nasprotnem primeru najbrž nimamo pravih možnosti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.