Naslovnica Gospodarstvo Branjevke, trafikantke in frizerke se vračajo na delo

Branjevke, trafikantke in frizerke se vračajo na delo

Avtor: Spletno Uredništvo

Vlada je včeraj spet spremenila predpise o tem, katere gospodarske dejavnosti so dovoljene v naslednjem tednu, oziroma do nove spremembe. Po novem bodo spet odprte tržnice s hrano, trafike in kioski za prodajo časopisov in revij ter storitve frizerskih salonov.

 Branjevke trafikantke in frizerke se vračajo na deloTudi tržnice bodo lahko, enako kot doslej trgovine, ta teden spet prodajale hrano (foto: komunala-izola.si)  

 

Vlada je na sobotni dopisni seji med drugim sprejela nov Odlok o dopolnitvi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Odlok o dopolnitvi Odloka začne veljati 28. decembra 2020 in bo veljal vse do 4 . januarja. V njem je zapisano, da se spet dovoljujejo nekatere gospodarske aktivnosti, ki naj bi bile za razliko od prejšnjega tedna sedaj spet pomembne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe.

»V času od vstopa veljavnosti Odloka so bile identificirane potrebe po izvajanju določenih dodatnih dejavnosti, ki so potrebne za delovanje družbe, njihova narava dela pa, upoštevaje omejitve iz odloka, omogoča njihovo kontrolirano izvajanje in zagotavljanje ustreznih ukrepov za preprečitev širjenja okužb,« so pojasnili v sporočilu za javnost Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT).

Te izjeme, oziroma ponovno dovoljene gospodarske aktivnosti so tržnice, trafike in frizerski saloni. Branjevke, trafikantke in frizerke bodo zagotovo zadovoljene, še bolj pa njihovi klienti. Vlada je poleg ostalega tudi podaljšala Odlok o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji, a je tudi tu dodala izjemo in sicer za muzeje in galerije v Primorsko-notranjski statistični regiji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.