Naslovnica Gospodarstvo Borza odpovedana, razpisi, webinarji in promocija pa ne

Borza odpovedana, razpisi, webinarji in promocija pa ne

Avtor: Spletno Uredništvo

Zaradi globalne pandemije koronavirusa Covid 19 je bila pred dnevi dokončno odpovedana letošnja Slovenska turistična borza SIW 2020. Slovenska turistična organizacija (STO) pa ni prekinila svojih dejavnosti, prav nasprotno – v teh težkih časih skuša biti čim bolj aktivna in pomagati vsem v segmentu slovenskega turizma.

Borza odpovedana razpisi webinarji in promocija pa nePosamezniki že napovedujejo, da bo prišlo globalne eksplozije turizma – ko bo pandemije konec… (foto: SJ)

 

Odpoved letošnje Slovenske turistične borze SIW 2020 ni bila presenetljiva, saj je sledila vrsti podobnih odločitev v Sloveniji, EU in celotnem svetu. Odpovedani so bili kulturni, športni in gospodarski dogodki, srečanja, sejmi, konference… Seveda ni šlo za enostavno odločitev, toda Slovenski turistični organizaciji (STO) niti ni preostalo drugega. Celotno javno življenje je zastalo, zato je STO večino svojih aktivnosti začasno preselila na splet.

“Na Slovenski turistični organizaciji smo bili primorani sprejeti eno izmed težjih odločitev, in sicer, da izvedbo letošnje Slovenske turistične borze – SIW 2020, ki je bila načrtovana v terminu 14. – 16. maj 2020, odpovemo. Za odpoved borze se je STO odločila vsled skrbi za varnost in dobro počutje vseh udeležencev SIW-a in s ciljem na ta način prispevati k čim prejšnji zajezitvi širitve virusa..

Na STO vse deležnike v slovenskem turizmu vabimo, da se pridružijo pozivu #ostanidoma in pozivu Svetovne turistične organizacije: »Ostani doma – potuj jutri« (Stay home – but travel tomorrow!),” sporočajo s STO. Določene promocijske aktivnosti STO v tujini sicer potekajo še naprej, saj vsi upajo, da bo možno vsaj delo rešiti poletno turistično sezono. V aprilu je tako predvidena vrsta spletnih seminarje – webinarjev, prav te dni pa se izteka razpis za prijavo novih 5-zvezdičnih doživetij.

S STO so še sporočili, da bodo prijave za te najbolj ‘visoko-kakovostne’ turistične produkte zbirali do 10. aprila, izbrani projekti pa bodo poleg ostalega dobili tudi znak Slovenia Unique Experiences.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.