Naslovnica Trendi Bliža se premiera gledališke igre Ljubimki

Bliža se premiera gledališke igre Ljubimki

Avtor: Spletno Uredništvo
Na oder Slovenskega mladinskega gledališča v naslednjih dneh prihaja nova predstava z naslovom ‘Ljubimki’. Igra je nastala po istoimenskem romanu avstrijske nobelovke Elfriede Jelinek.
Bliža se premiera gledališke igre Ljubimki

Igralka Anja Novak na fotografiji z ene od vaj za novo predstavo SMG (foto: Ivian Kan Mujezinović/SMG)

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) bo že konec tedna gostilo premiero predstave ‘Ljubimki’. Enako kot v romanu avstrijske nobelovke Elfriede Jelinek sta tudi v gledališki verziji zgodbe v centru pozornosti postavljata mladi ženski Paula in Brigitte. Obe bi se zelo radi povzpeli po družbeni lestvici navzgor in za obe je ‘ljubezen’ z moškim (najbrž s premožnim moškim) edini način za dosego tega cilja.

 »Avtorica se vsebinsko sicer navezuje na ‘ženske romane’, vendar se vseskozi spopada z družbenimi normami in tako v jeziku kakor v načinu naracije z duhovito ironijo ustvari premišljeno distanco,« pravi napovednik te predstave, v kateri igrajo Daša Doberšek, Anja Novak, Primož Bezjak, Boris Kos, Ivan Peternelj, Romana Šalehar, Stane Tomazin ter Miranda Trnjanin in Lara Vouk (obe k. g.).

Za režijo je poskrbela Nina Ramšak Marković, zgodbo pa je po prevodu Slava Šerca priredil Milan Ramšak Marković. Premiera ‘Ljubimk’ bo sicer že prihajajočo soboto (11. februarja) ob 19.30, a le za posebej povabljene goste. Nato bo prva ponovitev sledila dan kasneje – v nedeljo (12. 2.) ob 19.30, ostale ponovitve pa se bodo zvrstile šele po tednu premora –  od ponedeljka 20. februarja pa do sobote 25. februarja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.