Naslovnica Trendi Big Band RTV Slovenija in Alex Sipiagin v živo ter z zgoščenko

Big Band RTV Slovenija in Alex Sipiagin v živo ter z zgoščenko

Avtor: Spletno Uredništvo
V sredo, 17. maja se v ljubljanski Stari elektrarni napoveduje vrhunski jazz koncert Big Band RTV Slovenija in solista Alexa Sipiagina. To bo predvidoma tudi osrednji letošnji koncert Big Banda, povod zanj pa je izid nove zgoščenke.
Big Band RTV Slovenija in Alex Sipiagin v živo ter z zgoščenko

Big Big Band RTV Slovenija v akciji (foto: Marko Alpner)

S Službe za komuniciranje RTV Slovenija so napovedali večji koncertni dogodek in sicer se na oder vrača Big Band RTV Slovenija. Slednji bo namreč izdal novo zgoščenko, pri snemanju katere je sodeloval svetovno znani ruski solist na trobenti in krilovki Alex Sipiagin. V Moskvi in New Yorku šolani džezist Sipiagin, ki sedaj poučuje na znanem italijanskem glasbenem konservatoriju v Sieni, bo osebno nastopil tudi na koncertu.

Sipiagin je v svoji glasbeni karieri izdal že več kot 20 samostojnih albumov, sodeloval pa je s številnimi džezovski velikani, kot sta Mulgrew Miller in Chris Potter, in z mnogimi svetovno znanimi izvajalci, kot so Eric Clapton, Dr. John, Michael Brecker, Dave Holland, Michael Franks, George Gruntz, Gil Goldstein’s Zebra Coast Orchestra, Thelonious Monk Big Band ter z različnimi zasedbami Dava Hollanda in Charlesa Mingusa.

Koncerni dogodek bo na vrsti v sredo, 17. maja, ob 20.30 in sicer na privlačni lokaciji ljubljanske Stare elektrarne. Koncert bo potekal pod vodstvom dirigenta in aranžerja Lojzeta Krajnčana, ki je imel osrednjo vlogo tudi pri snemanju zgoščenke z naslovom ‘Big Band RTV Slovenija in Alex Sipiagin’. Sicer je Sipiagin v preteklosti že snemal z Big Bandom RTV Slovenija, plodno studijsko sodelovanje pa bo sedaj okronano z zgoščenko.

»Bili sta izjemna izkušnja in velika čast, da sem svoje skladbe v aranžmaju Lojzeta Krajnčana posnel z enim najboljših big bandov na svetu – Big Bandom RTV Slovenija. Skladbe so bile prvotno napisane za majhno zasedbo in izdane na mojih prejšnjih albumih. Lojze jih je ob pomoči orkestrskih glasbenikov, ki so odlično opravili svoje delo, predstavil z novega zornega kota in v drugačnem razpoloženju.

Vse skladbe so navdihnila moja gostovanja v različnih zasedbah po vsem svetu, a sklepni deli procesa so bili vedno opravljeni v New Yorku,« je o tem uspešnem sodelovanju za MMC RTV Slovenija povedal Alex Sipiagin.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.