Naslovnica Šport Vezuv je izbruhnil po 33 letih čakanja

Vezuv je izbruhnil po 33 letih čakanja

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta konec tedna bo v sosedni Italiji en dogodek zasenčil vse ostale, pa tudi če se jutri pričenja kolesarski Giro D’Italia. Nogometni klub Napoli je namreč včeraj postal prvak Italije, ekipa pravkar potuje domov z letalom, slavje pod Vezuvom pa bo trajalo najmanj do nedelje.
Vezuv je izbruhnil po 33 letih čakanja

Slavje novih nogometnih prvakov Italije – ekipe Napolija v slačilnici po včerajšnji tekmi (foto: FB SSC Napoli)

Napoli je od časov Maradone čakal na nov naslov nogometnega prvaka Italije, osvojil pa ga je v sezoni, ko mu pred začetkom Seria A večina najbrž ne bi pripisala preveč možnosti. Toda nogometaši Napolija s svojim večno polemičnim trenerjem Lucianom Spalettijem od prvega kroga prvenstva zaigrali odlično, nanizali vrsto izjemnih predstav, zmagovali vse po spisku in dobro izkoristili tudi težave ostalih konkurentov za naslov.

Napoli si je tako že pozimi na lestvici prve italijanske lige pridobil precejšnjo prednost, tako da je bilo jasno, da lahko le sam zapravi naslov prvaka. Toda prva zvezda ekipe Victor Osihmen in tovariši so mleli naprej. Tudi včerajšnji gol Slovenca Sandija Lovriča za vodstvo Udineseja jih ni preveč zmedel. Po seriji napadov je v drugem polčasu prav Osihmen izenačil, zadnje četrt ure pa so nato gostje iz mesta pod Vezuvom samo še nadzorovali razplet.

Ob zadnjem sodnikovem žvižgu se je slavje začelo na zelenici stadiona v Udinah (Vidmu), se nadaljevalo v slačilnici gostov in okrog stadiona, v Neaplju so se prižgali ognjemeti, veselo pa je bilo kar po vsem svetu – vsaj tam, kjer živijo izseljenci iz Neaplja. Sicer je ekipa ‘prespala’ v bližini Vidma in je šele danes ob 14.40 z letališča na Ronkih odpotovala nazaj v Neapelj, kjer jo čaka nor sprejem.

Slavje pod Vezuvom bo trajalo najmanj do nedelje, saj so Neapeljčani znani kot najbolj vroče nogometno občinstvo na italijanskem škornju. In tudi kot najbolj vraževerno občinstvo. Na naslov prvaka Italije je SC Napoli čakal 33 let in včeraj je v 33. krogu končno tudi prišel do njega, tako da bo številka 33 na znani neapeljski tomboli v naslednjih dneh zelo priljubljena.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.