Naslovnica Trendi Barbika praznuje 60 let tudi na Minimaxu

Barbika praznuje 60 let tudi na Minimaxu

Avtor: Spletno Uredništvo

Vsem dobro znana otroška igrača lutka Barbie je letos dopolnila 60 let. 9. marca leta 1959 so jo namreč prvič predstavili na sejmu igrač v New Yorku. Okroglo obletnico lutke Barbie bodo v mesecu maja obeležili tudi na otroškem televizijskem programu Minimax, kjer otroci dogodivščine Barbie že lahko spremljajo prav vsak dan.

Najbrž se bo komu v Sloveniji to zdelo nepojmljivo, a je Baribe skoz desetletja sprožila tudi nekaj rasnih zapletov zaradi različnih odtenkov njene kože, v nekaterih muslimanskih državah, kot sta Saudova Arabija in Iran, pa je prepovedana zaradi versko-moralnih vzrokov (foto: IPPR) 

 

Popularno otroško lutko Barbie so v 60 letih obstoja poslali na tržišča po celem svetu v več kot 150 različnih verzijah. “Astronavtka je postala, še preden je Neil Armstrong stopil na luno, preizkusila se je tudi kot nogometašica, reporterka, okulistka, znanstvenica, drsalka na ledu, slaščičarka in še marsikaj. Njene preobleke za različne poklice je do sedaj oblikovalo več kot 75 slavnih modnih kreatorjev, prva punčka pa je bila oblečena v črno bele črtaste kopalke,” so spomnili v sporočilu za javnost agencije IPPR.

Številne podobne zanimivosti o Barbie bodo otroci lahko spoznali ta mesec, ko lahko na otroškem televizijskem kanalu Minimax prav vsak dan spremljajo Barbie filme in serije. Koliko različnih oblek ima Barbie, koliko blaga je bilo za njih porabljenega, kako visoka je bila prva Barbie, kdo je bil njen prvi ‘prijatelj’, kdo je bil njen hišni ljubljenček – vse to bodo lahko otroci izvedeli do konca meseca maja na Minimaxu. 

 Prav tako bodo lahko otroci do 21. maja na Facebook kanalu programa Minimax z drugimi delili risbico sanjske Barbie hiše, kot so si jo zamislili. Posebna strokovna žirija bo nato med prispelimi risbicami izbrala najboljše v treh starostnih skupinah, nagrajenci pa se bodo razveselili čudovite Barbie Mavrične vile z letečimi krili. Barbi je sicer blagovna znamka proizvajalca igrač Mattel.  

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.