Naslovnica Kronika Avstrijca bo koruza drago stala

Avstrijca bo koruza drago stala

Avtor: Spletno Uredništvo
Policisti Specializirane enote za nadzor prometa so nedeljo izkoristili za poostren nadzor dogajanja na relaciji Ljubljana–Obrežje. Pri tem so zaznali več resnih kršitev, kot na primer voznika, ki je na avtocesti vozil kar 210 km/uro, ter tovornjakarja, ki je prekoračil dovoljeno skupno maso vozila za več kot 40 %, pri tem pa je zbral še vrsto drugih kršitev.
Tokrat je najbolj presenetljive rezultate dalo tehtanje tovornjaka s koruzo  (foto: policija.si)

Policisti Specializirane enote za nadzor prometa so ob nedeljskih aktivnostih na relaciji Ljubljana–Obrežje zaznali celo vrsto hudih kršitev cestno-prometnih predpisov, ki so jih razumljivo posebej poudarili kot nesprejemljive, neodgovorne in predvsem skrajno nevarne. Sicer so Policisti največ pozornosti namenili prekoračitvam hitrosti, ki so najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč.

»Kar nekaj voznikov je z objestno vožnjo ogrožalo svoje življenje in življenja drugih prometnih udeležencev: kjer je dovoljena hitrost 130 kilometrov na uro, je voznik vozil kar 210 km/h, kjer je dovoljena hitrost 100 km/h, je voznik vozil 161 km/h, kjer je dovoljena hitrost omejena na 80 km/h, je voznik vozil 149 km/h, kjer je dovoljena hitrost omejena na 60 km/h, je voznik vozil 113 km/h…

Ustavili so tudi voznika, ki si je privoščil več kršitev hkrati: ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je s hitrostjo 179 km/h pri omejitvi 130 km/h in se tudi nepravilno izključeval z avtoceste,« so pri Policiji našteli najbolj nevarna početja, ki so jih zaznali v nedeljo. Policisti so sproti preverjali tudi ostale udeležencev prometu in našli nekaj zelo resnih prekrškov glede prekoračitev dovoljenih tež med vozniki tovornih vozil.

Med tovornjakarji je tokrat izstopal državljana Avstrije, ki je prevažal koruzo. »Temu so policisti našteli kar nekaj resnih kršitev, in sicer je bila izmerjena skupna masa vozila 57.300 kg (kar je 17.300 ali 43 % več od dovoljene). Posledično so policisti ugotovili še kršitev osne obremenitve priklopnega vozila, in sicer 11.700 kg ob dovoljenih 9.000 kg (po proizvajalcu), ter 34.500 kg ob dovoljenih 24.000 (po pravilniku).

Prekoračena je bila tudi največja dovoljena masa vlečnega vozila, ki je namesto dovoljenih 17.990 kg znašala kar 22.800 kg,« piše v sporočilu za javnost Policije, kjer pa niso oddali, kakšne sankcije so izrekli vozniku. Sicer je jasno, da vozniki tovornih vozil nosijo posebno pomembno odgovornost, saj s preobremenitvami tovornih vozil namreč resno ogrožajo varnost drugih udeležencev, saj je pretežka vozila tudi precej težje zaustaviti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.